İzmir’de taksicilik yapan İsmail Karancak, her gün aracın bagajından çıkardığı mamalarla sokak hayvanlarını besliyor. Karancak’ın bir vatandaş tarafından hayvanlara yemek verirken çekilen görüntüleri sosyal medyada tıklanma rekoru kırarken, hayvansever taksicinin çoğu engelli 17 kedi ve 2 köpeğe de evinde baktığı ortaya çıktı.

İzmir’de taksicilik yapan 52 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası İsmail Karancak, her gün eşi Filiz Karancak ile özenle hazırladığı mamaları taksinin bagajına koyarak günün belli saatlerinde sokak hayvanlarını besliyor. Karancak’ın aynı saatte kendilerine mama vereceğini bilen sokak hayvanları da onun yolunu adeta dört gözle bekliyor. Karancak, taksinin bagajından mamaları çıkarıp tek tek hayvanlara yediriyor. İsmail Karancak’ın bu özverili davranışı bir vatandaşın çektiği videoyla sosyal medyaya aktarılınca, görüntüler tıklanma rekoru kırdı. Hayvanlara büyük bir sevgiyle bağlı olduğunu söyleyen hayvansever taksici, yine sokaktan sahiplendiği çoğu engelli 17 kedi ve 2 köpeğe de evinde bakıyor.

"Onlar bize Allah’ın emaneti"

Her gün hiç aksatmadan hayvanları beslediğini belirten taksici Karancak, "Nerede aç bir hayvan görürsem Allah bize verdiği kadar ben de onları besliyorum. Onlar bize Allah’ın emaneti. Ben çok şükür onlara harcadığımın fazlasını kazanıyorum. Kimseden bir beklentim, isteğim yok. Ben gücüm yettiğince hayvanlara bakıyorum" dedi.

Buca’da belirlediği bazı sokaklara her gün saat 19.30-20.00 arası geldiğini ve buradaki sokak hayvanlarını beslediğini söyleyen Karancak, "Geldiğim zamanı bildikleri için beni bekliyorlar. Diğer zamanlarda müşterilerimi gidecekleri yerlere bıraktıktan sonra eğer yolda sokak hayvanı görürsem onları da besleyip durağa öyle gidiyorum. Ben onlar yemek yemeden yemek yemiyorum. Önce onları besliyorum, sonra yemek yiyorum. Yoksa huzursuz olurum" diye konuştu.

Hasta hayvanları veterinere götürüyor

Hayvanları evladı gibi gördüğünü ifade eden taksici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah biz güç verdikçe onlara bakacağız. Bu Allah’ın emri. Onların dili yok. Acıktığını, susadığını söyleyemez. Verirseniz yerler, vermezseniz perişan olurlar. Sosyal medyada paylaşılan videonun çekildiğinden haberim yoktu. Bu video hayvanlara bir fayda sağlayacaksa ne mutlu. Her taksici bagajında mama taşısa çok sayıda hayvan doyar."

Günde yaklaşık 150 hayvanı besleyen Karancak, yolda hasta bir hayvan gördüğünde de Buca Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü aracılığıyla tedavi ettirdiğini sözlerine ekledi.

"Taksici esnafımız için gurur verici"

Karancak’ın videosunu sosyal paylaşım sitesine yükleyen Hüseyin Başyiğit, "Böyle insanların olduğunu görmek çok güzel. Devamlı tecavüz, şiddet haberleri görüyoruz. İsmail ağabeyi her gün burada görüyoruz. Duyarsız kalmamak adına videoyu çekip paylaştım. Bu kadar güzel tepki geleceğini düşünmemiştim" derken, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ise "Bu durum taksici esnafımız için gurur verici bir şey. Biz bazı belediyelerle imzaladığımız protokol gereği taksi yazıhanelerimizin yanında hayvan barınakları bulunduruyoruz, onlara mama veriyoruz. Burada da kendi kazancından hayvanlara gıda veren arkadaşımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

“Hepsinin ayrı bir hikayesi var”

Hayvanlara eşi İsmail Karancak ile mama hazırlayan Filiz Karancak da şunları söyledi:

"Evde 17 kedi ve 2 köpek besliyoruz. Onlarla diyaloğumuz çok güzel. Çoğu hasta, hepsinin ayrı bir hikayesi var. Paşa’nın ayağı kesildi, Bulut çok az görüyor, Karamel’in bir gözü alındı. Biz ailece hayvanları besliyoruz. Oğlum sokakta hasta bir kedi görse hemen eve alır. Hayvanları çok seviyoruz, onların canı yansın istemiyoruz."

Eşinin sosyal medyada yayınlanan görüntüleri hakkında duygularını dile getiren Filiz Karancak, "Eşim çok iyi bir insan. Kalbi güzel. Hayvanları seviyor. İlk başta kedileri çok sevmiyordu ama benim eve kedi getirmemden sonra kedileri çok sevmeye başladı. Çekilen videoyu görünce çok etkilendim, defalarca izledim. İnsanlardan çok güzel tepkiler alıyoruz. Bize dua ediyorlar. Bu bize yetiyor" dedi.
Kaynak: iha