Geleneksel bir hale gelen, çocuklara ‘gelecek yıllarda bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz, bu makam ve yönetim mevkilerinde sizler yer alacaksınız’ mesajını veren uygulamayı uygulayan okul öğrenciler Öğretmen Melahat Aksoy İlkokulu öğrencileri oldu.

Okul öğrencileri, yanlarında okul yöneticileri veya öğretmenlerinden birileri ile Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarına gitti ve o makamlara kısa da olsa, temsili de olsa bir süreliğine geçti. Büyüklerinin yerine geçen öğrencilerin tamamı okulun 4. sınıf öğrencileri oldu.

Öğrencilerden Onat Kurtiş Kaymakam Mehmet Demirezer’den makamını devir aldı. Onat Kurtiş, Kaymakamlık binasına Okul Müdürü Cavit Yağcı ile birlikte gitti. Akın Efe Özmen isimli öğrenci öğretmeni Ulvi Gümrükçüoğlu ile birlikte Garnizon Komutanı Yzb. Fırat Rıza Cihan’ı ziyaret etti ve küçük öğrenci, Cihan’dan makamını bir süreliğine devir aldı. Bir diğer öğrenci Ahmet Faruk Demir, Okul Müdür Yardımcısı Hakan Ayaksız ile birlikte Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i ziyaret etti ve Başkan Çiçek’in makamına geçti. 23 Nisan makam devir teslim ziyaretlerinin dördüncüsü Milli Eğitim Müdürlüğüne oldu. Ahmet Çulluoğlu adlı öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut’un makamına geçti. Öğrenciye Orta Okul kısmı Müdürü Zekai Savcı eşlik etti.

Kaymakam Mehmet Demirezer tarafından karşılanan ve ikramlarla ağırlanan ilkokul öğrencisi Onat Kurtiş; geçtiği Kaymakamlık makamında ilçe ile ilgili görüşlerini ve isteklerini dile getirdi. Küçük öğrenci, gelecek ile ilgili hayallerini de dile getirdi. Bir süre devam eden neşeli sohbet ve seramoni Onat Kurtiş’in öğretmeni ile birlikte makamdan ayrılışı ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi