Tire’nin yeni Kaymakamı Fatih Çobanoğlu bugün resmi olarak görevine başladı. Kaymakama ilk ziyaret Tireli Basın Mensuplarından geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarete, Yeni Asır Gazetesi Muhabiri Nadir Uysal, HaberTire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Fatih Şaşmaz, Anadolu Ajansı Muhabiri Dilek Ayvalı, Demirören Haber Ajansı Muhabiri Yiğit Soylu, Tire Belediyesi Basın Sorumlusu Şeref Şenki, Büyük Tire Gazetesi Muhabiri Zübeyir Tabak ve HaberTire Gazetesi Muhabiri Ergün Çelik katıldı.

‘TİRE SEVDİĞİM BİR İLÇEYDİ’

Konuşmasında sık sık Tire’nin tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinden bahseden yeni Kaymakam Fatih Çobanoğlu, bir yakınının daha önce Tire’de görev yaptığını, Tire’ye birçok defa geldiğini ve ilçeyi çok sevdiğini söyledi. Basın mensuplarıyla tek tek tanışan Kaymakam, konuşmasının devamında şu cümlelere yer verdi;

“Daha önce Tire’ye gelmişliğim var. O zamanlar da Tire’yi çok beğenmiştim. Tire yeşil bir ilçe. Estetik olarak güzel bir ilçe.  Tire, tarihi dokusunu kaybetmemiş. Bunda Tire’de yaşayan vatandaşlarımızın katkısı büyük. Çünkü vatandaş, kentin tarihi dokusunu korumuş. Böylesine güzel bir ilçede göreve severek başladım. İnsanları çok sıcakkanlı. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde görevler yaptım. Farklı kültürleri tanımak, Anadolu’nun farklı coğrafyalarında insanlarımızla birlikte aynı havayı solumak meslek hayatımın en sevdiğim unsuru.

‘TİRE’NİN ÖZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMEZ’

Tire’nin saymakla bitmeyen kendine has birçok özelliği var. El sanatları, yemekleri, halk oyunları öne çıkan özelliklerinden bazıları. Bu güzel ve huzurlu ortamı doyasıya yaşamak istiyoruz. Tabii ki bunlarla birlikte amacımız halkımıza en iyi şekilde hizmet götürmek. Vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermek

Hükümetimizin ve Cumhurbaşkanlığımızın programını en iyi şekilde Tire’de uygulamak istiyoruz.  

Tire’de görev yapacağımız süre boyunca olabildiğince adil, hakkaniyetli bir yönetim anlayışı sergilemek istiyoruz. Bugün itibariyle Tire’de güzel bir başlangıç yaptık. İnşallah bu sonuna kadar böyle gider.

‘ÇİÇEK YERİNE TEMA VAKFI’NA BAĞIŞ YAPILSIN’

Yeni Kaymakam Fatih Çobanoğlu, göreve başladığı ilk gün verdiği kararla gönülleri fethetti. Makama yapılacak olan ziyaretlerde çiçek kabul etmek istemediğini belirten Çobanoğlu, dileyenlerin TEMA Vakfı’na bağış yapmasını istedi. Çobanoğlu çiçek konusuna neden dikkat çektiğini ise şu cümlelerle aktardı;

Ülkemizde bu yıl yüzlerce orman yangını yaşandı. Özellikle Ege Bölgesi’nde çıkan yangınların hesabı yok. Bu yangınlarında nice ormanlarımız yok olup gitti. Bizlere düşen hemen bugünden yok olan ormanlarımızın yerine yenilerini yetiştirmek. Bu sebeple makama hayırlı olsun ziyaretine gelecek olan vatandaşlarımızdan önemli bir isteğim var. Çiçek göndermek yerine TEMA Vakfı’na fidan bağışı yapılması daha makbul olacaktır.

FATİH ÇOBANOĞLU KİMDİR?

1978 yılında Manisa’nın Alaşehir İlçesinde doğdu. İlk ve Ortaokulu Alaşehir’de okudu. Lise öğrenimini Manisa Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. 1999 yılında Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. İçişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak 2000 yılında Kaymakamlık mesleğine başladı.

Kayseri Sarıoğlan, Eskişehir Han ve Bursa Keles ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. 6 ay süre ile İngiltere’nin Nottingham kentinde İngilizce dil eğitimi aldı. Daha sonra Karaman Sarıveliler İlçesinde Kaymakamlık görevine başladı. 2006 yılında Uşak Ulubey İlçe Kaymakamlığına atandı. 2007 yılında Erzurum’un Aziziye İlçe Kaymakamlığına atandı. 30 Temmuz 2010 tarihinde de Erzurum’un Oltu İlçe Kaymakamlığına atanan Fatih ÇOBANOĞLU, 2013 yılı yaz kararnamesiyle, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Şube Müdürü olarak atandı. 2015 yılında Bakanlık Encümen Kararıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne Daire Başkanı olarak atandı. 2 yıl süreyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı görevini yürüttü. Aynı dönemde Kimlik Kartları Daire Başkanlığı kuruldu ve 10 ay vekâleten bu görevi yürüttü. Yaygınlaştırma aşamasında ikinci görev olarak yürüttüğü Kimlik Kartları Daire Başkanlığını devretti. 2017 tarihinde Yaz Kararnamesiyle Reyhanlı Kaymakamlığına atandı. 2019 Yılı Yaz Kararnamesiyle de Tire Kaymakamlığı’na atandı.

Çobanoğlu, evli ve 2 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Editör: Haber Merkezi