Tire’ye kurulması için çalışmalar yapılan Küçük Menderes Üniversitesi için arazi tahsis etmeye çalışan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, çalışmaları bir partinin İlçe Başkanının engellemeye çalıştığını belirterek tepki gösterdi. TireVizyon’a konuşan Çiçek, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Projenin Kireli Köyü altında bulunan arazide başlatılacağını ifade eden çiçek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Buradaki arazinin büyük bir kısmı hazine arazisiydi.  Arsayı “A” harfi gibi düşünürseniz ortasında da 74 Bin metrekare 11 kişiye ait parseller var.  Bu parsellerin bazılarında evler var bazılarının içlerine ağaçlar dikilmiş.

Biz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Tire’ye üniversite kurulması kararı oy birliğiyle alındıktan sonra hemen harekete geçtik. Çünkü bu üniversite kendiliğinden gelmeyecek. Bizim de ev sahibi olarak çaba göstermemiz, bir takım altyapı çalışmalarını önceden hazırlamamız lazım. Zaten aynı alanda 98 Bin Metrekare Belediye’nin de arsaları var. Biz, konuyla ilgili tarla sahiplerini bilgilendirmek için İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven Başkanlığında bir toplantı düzenledik. Sayın Kaymakamımız üniversite ve yüksekokul konularında tecrübeli biri. Önceki görev yeri olan Alanya’da iki tane üniversitenin açılışında büyük emeklerinin olduğunu biliyoruz.

Burada iki şık var. Ya takas yoluyla alacağız, ya da değerini ödeyip satın alacağız. Düzenlediğimiz toplantıda konu tarla sahiplerine bu şekilde izah edildi. Yaptığımız o toplantıda bütün siyasi partilerin başkanları, Organize Sanayii Bölgesi Müdürü, Ticaret Odası ve Süt Kooperatifi Başkanları ve bürokratlar da vardı.

Herkes ağız birliği yapmışçasına Tire’de üniversite yapılması projesinin Tire için çok iyi olacağını, herkes bu konuda elinden geleni yapacağını ifade etti. Bizler de bu kapsamda bahse konu 11 parselden 8 tanesi ile şu anda anlaştık ve büyük bir kısmının paralarını ödeyerek tapularını aldık.

MAHKEME KARAR VERECEK

3 parsel sahibi Tire’de bir siyasi partinin ilçe başkanının yönlendirmesiyle İdare Mahkemesi’ne başvurmuşlar. Hayırlısı olsun. Mahkeme delil ister ve delillerle hareket eder. Orada kamu yararı var mı yok mu ona mahkeme karar verecektir.

NEDEN RAHATSIZ OLUYORLAR?

Bunlar neden rahatsız oluyor anlamıyorum. Tire’ye bir üniversite açılması Tire’nin geleceğini ilgilendiren en büyük projedir. Çünkü bu projeden esnaf nemalanacak, halk nemalanacak kısacası herkes nemalanacak. Çevrenize bakın Uşak, Denizli, Afyon, Bornova, Buca.. Bunlar nasıl kalkındı? Nasıl ileriye gittiler? Üniversiteler sayesinde. Muğla’da bile 50-60 BİN öğrenci var. Muğla denizden 600 metre yüksekte dağın başında küçücük bir vilayetti. Gelişme şansı da yok gibiydi. Ama şimdi üniversite sayesinde bir ivme kazandı. Öğrenciler hem eğitimini görüyor, hem de şehre ekonomik anlamda büyük katkı sağlıyor.

Düşünün bir öğrenci ayda Bin TL harcasa, 50-60 Bin öğrenci bir ayda o şehre servet bırakır. O para şehrin ekonomisini zıplatır.

“EN BÜYÜK FAYDAYI TİRE GÖRECEK”

Üniversite projemiz gerçekleşirse Tire çok yakın bir zamanda ummadığımız bir potansiyele kavuşacak.  Bizde zaten 25 yıldır yüksekokul var.  750 kişi burada öğrenim görüyor. Hedefimiz artık bir fakülte değil, Küçük Menderes Üniversitesidir. Bundan Bayındır da faydalanacaktır Ödemiş de faydalanacaktır. Ama en büyük faydayı Tire görecektir.

“ÇOK YANLIŞ, ÇOK AYIPTIR”

Yani bazı hayırseverler 6 Milyon TL harcayıp okul yaptırırken ve Tire’deki yapılmış mevcut okulların dörtte birini hayırseverlerin yaptığını düşünürsek, burada 2 Bin metrekare yeri olan insanların bu kadar ketum davranmaları bence çok yanlış ve çok ayıptır.

Ama öyle ya da böyle bu üniversite Tire’ye kurulacak. Biz hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Böyle bir projenin gerçekleşmesinden rahatsız olan insanların, kendilerini sorgulaması lazım. 

Bir kentin çizgisinin yükselmesi o kentte yaşayan insanları rahatsız edebilir mi? Bunun siyasetle alakası var mı? Bu Tire’nin en büyük projesidir.

İzmir Büyükşehir Meclisi, Tire Belediye Meclisi ve Kaymakamlık taşın altına elini sokmuşken bazı insanların sorumsuzca sırf siyasi menfaatler güderek engel olmaya çalışması bizi üzüyor. Bir anket yapılsa bütün Tire halkının böyle bir projenin gerçekleşmesinden yana oy kullanacaklarından eminim.

Böyle bir projeden sıkıntılı ve kendisiyle kavgalı olan insanlar rahatsız olur.

TAMAMEN KİŞİSEL

Ben, bir siyasi partinin de genelde bu olayı tasvip edeceğine inanmıyorum. Bu siyasi bir partinin ilçe teşkilatının kararı olamaz. Ben konuyu şahsi görüyorum. Bu şahsi ve yanlış bir karardır.

Sen danışma noktasındaki biriysen ve o insanlar sana güvenip de sırf partili oldukları için sana gelip bir şey soruyorlarsa, senin insanları dağa taşa, zor yerlere yönlendirmen değil, işi kolaylaştırman lazım. Ama ne diyelim. Allah ıslah etsin. Söylenecek çok fazla bir şey yok.”

Editör: Haber Merkezi