Tire Ülkü Ocakları mensubu gençler, dün Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Kent Müzesi önünde toplanarak, Çin’in Doğu Türkistan’a yapmış olduğu zulümlere ve çektirmiş olduğu acıları duyurmak ve protesto etmek için bir eylem gerçekleştirdi.

 

Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri insan haklarına aykırı olan zulüm ve haksızlıkların ortadan kalkması, Doğu Türkistanlı Müslümanların en doğal hakları olan dini inançlarının gereğini istedikleri gibi yaşamalarını isteyen ve bunun için Tire’den destek eyleminde bulunan gençler, orada yaşananları anlatan fotoğraflardan oluşan bir sergi de açtı. 8 paravanda gösterilen yaklaşık 45 fotoğrafta Doğu Türkistan’da yaşanan zorbalık ve sıkıntılar anlatılmaya çalışıldı.

 

FOTOĞRAFLAR YAŞANANLARIN BELGESİ OLDU

Dinlerini rahatça yaşayamayan, ibadetleri yasaklı olan Müslüman verdiği yaşam mücadelesinin daha iyi anlaşılması için gerçekleştirilen “Zulmü Gör Doğu Türkistan’ı Bil Türkiye” adlı etkinliği yürütme görevini Tire Ülkü Ocağı üyesi genç erkek ve kızları üstlendi.

 

Dün yapılan bir günlük etkinlik, sabah saat 10:30’da başladı, ikindi vakti saat 18:30’a kadar sürdü. Türk Dünyası adlı oluşumun talebiyle ve Tire Ülkü Ocaklarına bağlı eğitim masa biriminin uygulamasıyla açılan bu resim sergisine Arena adlı oluşum da destek verdi.

Editör: Haber Merkezi