Tire Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı adına basın açıklamasını Başkan Cafer Tetik yaptı. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
“19 Mayıs insanlık tarihi kadar eski olan Türk milletinin geçmişine yön veren pek çok önemli tarihi pek çok önemli zaferi vardır. 19 Mayıs 1919 tarihi ise geleceğine yön veren tarihtir çünkü istiklal güneşi Samsun ufuklarından bugün doğmuştur. 19 Mayıs, genç Türkiye’nin doğum günüdür. 19 Mayıs, o güne kadar fikri sorulmayan memleketin gerçek sahiplerinin, kahramanlar kahramanı Anadolu’nun fikrinin sorulduğu tarihtir. 19 Mayıs tahtı, tacı, saltanatı için özgürlükten, bağımsızlıktan vazgeçen, memleketi güçlü devletlere, dünkü uşaklarına peşkeş çeken zihniyetin, tarihin tozlu sayfalarına gömüldüğü gündür. 


ATATÜRK, EN BÜYÜK KAHRAMANDIR
Mustafa Kemal Atatürk; Oğuz Kağanları, Atillaları, Fatihleri, Yavuzları yetiştiren Türk milletinin yetiştirdiği en büyük kahramandır. O kahraman ki ordusuz, silahsız, aç ve yoksul bir milletten özgür bir millet var etmiştir. 19 Mayıs, o milletin makûs tarihini değiştiren tarihtir. 19 Mayıs’ta Samsun’a çıktığında Gazi’nin sesinde tek yüreğin heyecanı, kararı değil; “Ne Mutlu Türküm” diyen herkesin heyecanı ve kararı vardır. 97 yıl sonra bugün aynı heyecanı yaşıyoruz. Çünkü bu gün her günden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.


TÜRK MİLLETİ DAMARLARINDAKİ KANIN ASALETİNİ UNUTMADI
19 Mayıs 1919’da ülkemizi işgal etmiş olan galipler, o günkü düşmanlarımız bugün maskelerini değiştirmiş, gülen yüzlerini takınmış olarak karşımızda duruyorlar. Ancak unuttukları bir şey var, Kurtuluş savaşında “Anka Kuşu” gibi küllerinden doğan “Türk” milleti damarlarındaki kanın asaletini unutmadı. Atalarını unutmadı ve unutmayacak. Atatürk’ün 19 Mayısı bayram olarak armağan ettiği Türk Gençliği, ne Kürşad Atasını unutur, ne de Gazi Atasını. Bu duygularla bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Allah Türk milletini korusun ve yüceltsin.”

Editör: Haber Merkezi