Tire’de geçtiğimiz gece meydana gelen olayda, birkaç gencin Türk bayrağını indirmek suretiyle hırpaladığı iddia edildi ve olayın ardından Türk Eğitim Sen yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. 

Türk Eğitim Sen Tire Temsilcisi Füsun Çetin’in yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “İlçemizde dün yaşanan bayrak indirme olayının ardından, olay TİRE gündeminde yer aldı.Yaşanan bu durumun ardından basın açıklamaları ve kınamalar da art ardına gelecektir.İlçemiz Cumhuriyet Meydanına  asılı Türk Bayrağı kendini bilmez provakatörlerin ağzına bakan 4 genç tarafından indirilmiştir. Türkiye’de yaşanan  bu tür olayları yeni görmüyoruz ama böylesi  olayların ne TİRE de ne de  Türkiye’mizin  hiç bir yerinde yapılmasını asla kabul etmeyiz. Bu kendini bilmezler ve onun gibi  düşünenler  şunu bilsin ki Bayrak Türk Milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bizler bu şeref ve namusa gölge düşürecek hadiselere sessiz kalmayız. Türk Bayrağının inmesi bölücüleri sevindirmiş ve kimlerin Türk Bayrağına karşı alerjisi olduğunu ayan beyan gözler önüne sermiştir. Ancak biz  bu tür provokasyonlara asla gelmeyeceğimiz gibi ucuz tehditlere de boyun eğmeyeceğiz" 

"ÇATIŞMACI ÜSLUPTAN VAZGEÇİN"
"Bölünme ihanetine zemin oluşturacak bu eylemler milletin sağduyusuna çarparak geri dönecektir. Bugün Türk bayrağından ancak Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur. Unutma ki Yüce Türk Milleti sizlerin bu eylemlerini, söylemlerini tek tek not etmektedir. 
Sonuç itibariyle :
“Rengini sayısız şehitlerimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz. Bu rezalete seyirci kalan tüm kişi, kurum ve kuruluşları da kınıyoruz. Herkesi sorumlu davranmaya ve ortak değerimiz olan bayrağımıza saygıya davet ediyoruz. Unutulmasın ki bu bayrağın dalgalanması için ödenen bedel bellidir.”

Editör: Haber Merkezi