Ergün ÇELİK / ÖZEL HABER

Toki’de yaşayan vatandaşların yoğun isteği üzerine yetkililer Tire-Bayındır Karayolu’nun Toki kavşağına bir tren durağı yaptı. Trene inip binmek isteyen vatandaşlar için karayolundan demiryoluna kısa bir geçit yapıldı. Ancak bu geçidi kullanmak isteyen yayalar, uyarı levhası ve yaya geçidinin olmaması nedeniyle her gün büyük tehlike altında o geçidi kullanmak zorunda kalıyor. Karayolunun üzerinde seyir halinde olan araç sürücülerine yönelik uyarı ışığı, uyarı levhası ve yaya geçidinin olmaması olası trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, büyük bir kaza yaşanmadan buradaki kargaşanın bir an önce son bulmasını istiyor.



“BÜYÜK TEHLİKE ALTINDAYIZ”

Bölgenin olası trafik kazalarına elverişli olduğunu dile getiren Toki Mahallesi Muhtarı İbrahim Ukil HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Büyük tehlike altındayız” dedi. Ukil, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“ Uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz tren durağı nihayet yapıldı. Ancak şimdi de başka bir sıkıntı ile karşı karşıyayız. Durağın olduğu bölgede araç sürücüleri için ne bir uyarı levhası var ne de bir uyarı ışığı. Sürücüler orada durak olduğunu bile bilmiyor. Durağı kullanmak isteyen yayalar için yaya geçidi bile yok. Her gün onlarca ölümlü kazanın yaşandığı günümüzde, burada da ciddi bir kazanın yaşanmaması mümkün değil. Yetkililerden bir an önce bu duruma önlem almalarını istiyoruz.

 

“TOKİ’YE GİRECEK ARAÇLAR İÇİN ‘CEP’ YAPILMALI”

Toki’deki sorunların tren durağı ile sınırlı olmadığını söyleyen tecrübeli Muhtar İbrahim Ukil, Toki’ye giren çıkan araçların da büyük tehlike saçtığını kaydetti. Ukil, açıklamalarını; “Mahallemizde taşımalı bir okul var. Okulumuza çeşitli köylerden günde onlarca öğrenci servisi geliyor. Öğrenci servisleri ve diğer araçlar, Tire Bayındır Yolu üzerinden Toki Yolu’na dönmek isterken zorunlu olarak hız kesiyor. Aracın dönmesi için gereken manevra alanının olmaması aynı yönde seyir halinde olan araç sürücülerini de büyük sıkıntıya düşürüyor. Toki’nin girişine her iki yönü de kapsayacak şekilde “CEP” yapılması gerekiyor. Araçlar bu sayede daha kolay ve tehlikesiz bir şekilde mahallemize girebilir. Yetkilileri bu konularda acil bir şekilde göreve davet ediyoruz” şeklinde sürdürdü.

Editör: Haber Merkezi