Aile ve Sosyal Yardımlaşma Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan protokol çerçevesinde Tire’ye dar gelirli vatandaşlar için yapılan 280 konutluk TOKİ 2. Etap konutları 6 ay önce Tire Kapalı Spor Salonu’nda, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın katılımları ile yapılan törenle hak sahiplerine teslim edilmişti.





Konutların teslimi ile birlikte dar gelirli vatandaşlar kısa sürede evlerine taşınarak yerleşti. Kendi evlerinde oturmanın sevincini yaşayan dar gelirli vatandaşlar 6 ay sonra bir takım sorunlar yaşamaya başlayınca sorunlarını düzenlenen bir toplantı ile Tire Romanlar Derneği’ne anlattı. Geçtiğimiz günlerde konutların bulunduğu Toki semtinde gerçekleşen toplantıda acil çözüme kavuşturulması gereken konu başlıkları tespit edildi. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Tiromder Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, “İhtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlarımız 6 ay önce dairelerin kendilerine teslim edilmesi ile birlikte kendi evlerinde ikamet etmeye başladılar. Aradan geçen zamanla birlikte konutlarda oturanların tamamını ilgilendiren sorunlara dair şikâyetler almaya başladım ve burada bir toplantı düzenlenmesinin uygun olacağını düşündüm. Yapılan toplantı sonucunda ısınma, ulaşım, sağlık, ödeme, çevre ve temizlik sorunları başlıkları altında 15 maddelik çözüme kavuşturulması gereken sorun tespit ettik” dedi.

AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN SESLERİNİ DUYURABİLMEK
Tire Romanlar Derneği olarak TOKİ’de yaşanan bu sorunları raporlaştırmaya karar verdiklerini belirten Başkan Karabacak, “Hazırladığımız raporu başta yerel yöneticiler olmak üzere ilgili kurumlara sunacağız. Amacımız bu bölgedeki sorunlara dikkat çekerek sorunların çözümüne katkı koymak. Yeni yerleşim birimlerinin sorunu elbette çok olacak ve bir günde çözülmesi güç olacaktır. Sorunları belirlemek ve öncelik sağlayarak çözümler bulunabilir. Yerel yöneticilerimizin ilgisi olmaz ise bu süreler uzar. Biz bu sürecin kısalması için katkı koyuyoruz. Sorunların çözüm makamı biz değiliz, çözüm makamlarına iletmekle yükümlüyüz. Burada yaşayan üyelerimiz ve hemşerilerimiz var. Dolayısıyla konuya müdahil olduk. Amacımız burada yaşayan insanların seslerini duyurabilmek” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi