Ercan ÇELİK

Daha önce Küçükkale – Üzümler arasındaki dolomit madeni ile ilgili de yüksek sesle tepki veren tek siyasi olan Yücel Özen,  sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Tireli vatandaşları ve yöneticileri uyardı. Geç olmadan gerekli tepkinin koyulması gerektiğini vurgulayan Özen, aksi takdirde, dinamit seslerinin Tire’nin her yerinden duyulacağını söyledi.

BU MADEN KAT KAT BÜYÜK OLACAK

Özen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Tireli hemşehrilerimin gözü aydın! Nur topu gibi ikinci bir dinamit patlatmalı dolomit maden sahamız oluyor. Hem de bu kez,  4 köyümüzün ortasına kurulmuyor dinamit patlatmalı dolomit ocağı. şehrimize biraz daha yakın. Turan Mahallesi’nde Paşa Yeri mevkii.

Dinamit sesini hem kaymakamımız, hem belediye başkanımız, hem de orta parkta çay içenler bile duyabilecek.

Küçükkale - Üzümler dolomit ocağı kapasitesi 85 bin ton/yıl idi. Turan Mahallemizin dinamitli dolomit ocağı kapasitesi birazcık daha fazla. 256 bin ton/yıl. Üzümler ve Küçükkale muhtarlarımız gibi sessiz - ürkek kalınır ise, Turan mahalle muhtarımız ve belediye yönetimimiz Turan Mahallesi’nde oturan hemşehrilerimiz, idari mahkemeye kadar zahmet etmez ise o zaman hayırlı olsun ikinci dinamit patlatmalı dolomit madenimiz.”

Editör: Haber Merkezi