KAYMAKAM TANRISEVEN “İLÇEMİZ EĞİTİM İÇİN CİDDİ BİR MERKEZ OLMAYA DEVAM EDİYOR”
Yerel Yönetim temsilcileri ve Daire amirlerinin de katılımıyla Kutsan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan toplantıda Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi:
”ilçemize kazandırmayı hedeflediğimiz bir çok projenin, neredeyse tamamını neticelendirdik. Bu yıl ilçemizde ilk defa geçtiğimiz hafta sonu yapılan YKS sınavına öğrencilerimiz kendi evlerinde sınava girme heyecanını yaşadı. Yaklaşık 1000 kişi ilçemizden, 4500 kişi çevre il ve ilçelerden toplamda 5500 kişi bu sınava katıldı. Tire’de eğitimin kalitesi artıyor ve ilçemiz eğitim için ciddi bir merkez olmaya devam ediyor.” 
 

MUHTARLARDAN KAYMAKAM TANRISEVEN’E TEŞEKKÜR
Toplantıya katılan muhtarlar, sorumluluk ve görev alanlarına ilişkin görüş ve önerilerini belirterek, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri koordineli bir şekilde çalışma gayretleri içinde olduklarını belirttiler. Muhtarlar böyle bir toplantı yaptığı ve kendilerini bilgilendirdiği için Kaymakam Tanrıseven’e ayrıca teşekkür ettiler.
Öte yandan yapılan toplantının devamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür V. Mutlu Tıraş ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü alanlarındaki gelişmeler ile ilgili muhtarları bilgilendirerek vatandaşlara konuların duyurmalarını istediler. Diğer daire amirleri de kurumları ile ilgili muhtarların sorularını cevapladılar.
 

“ŞÜPHELİ ŞAHISLARI BİLDİRİN” 
İlçe Jandarma Komutan V. Kd. Asts. Bçş. Ömer Güleroğlu, Jandarma sorumluluk alanları içerisinde başta uyuşturucu olmak üzere her türlü suçla daima mücadele içinde olduklarını belirterek vatandaşları şüpheli şahıslara karşı daha duyarlı olmaları gerektiği konusunda uyardı. 
 

EMNİYETTEN KASK UYARISI
Tire İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, motor sürücülerinin can kaybını azaltmak adına kaska takma zorunluluğunu yerine getirmelerini, emniyet olarak şehirde bulunan MOBESE kameralarından gerekli uygulamalar yapılarak cezai işlemler devam etmekte olduğunu belirtti.
 

ESKİYÖRÜK ”AMACIMIZ KÖYLÜNÜN GELİRİNİ ARTTIRMAK”
Toplantıda konuşma yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük,” Bakanlık tarafından onaylanan 13 yumurta üretim projesinin 5 tanesi ile bizim ortaklığımız var, artık köylü sadece sütten değil, yumurta üreterek de kazanacak, amacımız köylünün gelirini arttırmak” dedi. 

“KAYMAKAMIMIZ TİRE’YE ÖNCÜLÜK EDİYOR”
Başkan Eskiyörük, “Bizler Efe gibi tek başımıza iş yapmaya alışmışız. Sayın Kaymakamımızın önderliğinde burada Tire’nin bütün dinamiklerinin bir araya geldiğini görüyorum. Kaymakamımıza, önderliği ve Tire’nin gelişimi için yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum” dedi. 
Kaymakam Tanrıseven, toplantıya katılan tüm kurum amirlerine ve muhtarlara teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi