Eğitim Sen Tire Temsilciliği'nin organize etttiği eyleme Tire'den çok sayıda vatandaş ve STK destek verdi. Tireli STK'lar ve çok sayıda vatandaş,  dün akşam saatlerinde Tire’de bir yürüyüş gerçekleştirip, Mersin’de yaşanan vahşi cinayete kurban giden Özgecan isimli genç kızı anıp katillerini lanetlediler. Eğitim Sen’liler, “Özgecan’ın katilleri cezasız bırakılmamalı!” dedi.


Geçtiğimiz günlerde Mersin’de meydana gelen ve failleri kısa sürede yakalanan vahşi cinayete kurban giden Özgecan Aslan isimli genç kızın ölümü, tüm yurtta büyük bir üzüntü yarattı ve toplumda cinayeti işleyen ve ona destek olanlara karşı infiale yol açtı. 
Toplumumuzun tüm kesimlerinden büyük tepki alan bu vahşi cinayete yönelik tepkiler gerek sokak eylemleri ve protestoları, gerekse sanal alemde yapılan iletilerle gündemdeki yerini koruyor. Genç üniversite öğrencisinin tecavüz edilip hunharca öldürülmesine, ilçemiz Tire’de de tepkiler yağmakta. 
Eğitim Sen Tire Temsilciliği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği gibi STK'ların katıldığı yürüyüşe çok sayıda vatandaş da destek verdi. 
ÖNCE PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ, SONRA BASIN AÇIKLAMASI
Eylem, akşam saat 17:00’de İstasyon Çay Bahçesi’nde başladı. Burada bir araya gelen sendikalılar, ellerinde döviz ve pankartlar, attıkları sloganlar eşliğinde İstasyon Caddesi boyunca yürüyerek, Cumhuriyet Meydanı’na vardı. Cumhuriyet Meydanı’nda bir tur atan ve seslerini Tirelilere duyuran kitle, daha sonra Meydanda bulunan Atatürk anıtı önünde toplandı. Burada, grup adına bir basın açıklaması yapıldı ve gerçekleşen ve herkesi derin üzüntüye boğan cinayetin zanlıları ve diğer tüm kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin failleri kınandı ve Devletin bu konuda ciddi önlemler alması istendi. Basın açıklamasında Hükümet’e yönelik eleştiriler ve iddialar da yer aldı. Hükümetin bu konuda yeterli gayreti göstermediğini iddia eden Eğitim Sen’liler, bu konuda daha kararlı olunmasını istedi. Eylemciler, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. Sevil Gök Bozkurt tarafından okunan basın açıklamasında, hissedilen acı şu şekilde dile getirildi:
“KADINLAR OLARAK BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
“Beş gün önce minibüse bindikten sonra kendisinden haber alınamayan Mersin Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan vahşi şekilde katledilmiş halde ormanlık alanda bulunmuştur. Minibüs şoförünün genç kadına tecavüz girişiminde bulunduğu, genç kadın direnince boğazını keserek öldürdüğü ortaya çıkmıştır. Bununla da yetinmeyen katil, babasını ve arkadaşını çağırarak genç kadının cansız bedenini yakmaya çalışmıştır. Cani şoför, babası ve arkadaşı tutuklanmıştır. Bundan sonraki süreçte kadın cinayetlerinin cezasız bırakılmaması için mücadele eden tüm kadınlar bu davanın takipçisi olacak, aynı vahşetin yaşanmaması için mücadele etmeye devam edecektir.
Eğitim Senli kadınlar olarak 20 yaşında genç bir kadın olan Özgecan`ı vahşice katleden canilerden ve bu katliamları önlemeyen erkek sistemden sorulacak hesabımız var. Çocuklarımızın çığlıklarına kulaklarını tıkayan adalet sistemi ile mücadelemiz devam edecek. Şimdiye kadar katledilen ve yeni Özgecanların katledilmemesi için herkesi mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.”









Editör: Haber Merkezi