İbn-i Melek Mahallesi Muhtarı Saim Yorgan, HaberTire Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Çelik ve Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Mete Arslan ve Tire İHA Muhabiri Fatih Şaşmaz’dan oluşan bir gurup Tireli, geçtiğimiz hafta Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik’e destek vermek için sınırın sıfır noktasına gitti. Tirelilerin verdiği yardım malzemelerini de beraberinde götüren Tire heyeti, Kilis’in Elbeyli İlçesi’nde bulunan Çobanbey Gümrük kapısından içeri girerek Suriye topraklarında bulunan AFAD depolarına ulaştı. Tire halkının emanetlerini buradaki depolara bırakan Tireliler daha sonra bölgeye yakın bir Türk Askeri Üssü’ndeki komutanlarla bir araya geldi. Komutanlardan operasyonlarla ilgili bilgiler alan Tireliler, vatandaşın her zaman askerin yanında olduğu mesajını verdi. Mehmetçik ile birlikte Özgür Suriye Ordusu askerlerini de ziyaret eden Tireliler onlarla da samimi temaslar kurdu.

GÜLBABA’YA GİTTİLER

Tire heyeti, Elbeyli’deki temasların ardından 80 kilometre uzaklıkta bulunan Gülbaba’ya gitti. Tireli öğrencilerin yazdığı mektupları Gülbaba’daki askeri birliklere teslim eden Tireliler, buradaki Mehmetçiklere de enerji vermesi için incir ve ceviz ikram etti. Gittikleri her yerde Türk Askeri’nin sevgisiyle karşılaşan Tireliler Zeytin Dalı Harekatı’na katılan tüm askerlerimize Tirelilerin selamını iletti.

KATKIDA BULUNANLAR

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Osmaniye İli Sumbas İlçesi Kaymakamı Ömer Coşkun, Hüseyin Sarıkaya, Ahmet Sarıkaya, Mücahid Gelen, Kadir Karadaban, Mehmet Reşit Bayık, Ebru Çelik, Soner Gülcü, Enis Şimşek, Mesut Şaşmaz, Yalçın Karaoğlanoğlu, Bahadır Karahan, Ersin Güngör, Nayim Bayram, Hüseyin Zincircioğlu, Sami Tutkaç, Ogün Kayalar, Mehmet Karamanlı, Mustafa Kusun, Emincan Zeybek, Aytaç Değirmencioğlu, Bahattin Dikme, Erdem Aslanhan, Edip Adanalı, Hasan Baş, Sadık Uyar, İsmail Tapkın, Soner Sarıoğlu, Ali İhsan Kaya, Mustafa Kuyucu, Baki Çiçek, Yusuf Sandallık, Mustafa Çakmakoğlu, Fikret Bük, Ahmet Köyük, Yamandere Köyü Halkı, Topalak Köyü Halkı, Büyükkemerdere Köyü Halkı, Küçükkemerdere Köyü Halkı, Eğridere Köyü Halkı, Şehit Mehmet Oruç Ortaokulu, Tire Halk Eğitim Merkezi, Tire Sosyal Bilimler Lisesi, 80. Yıl cumhuriyet Ortaokulu, Tire Küçük Menderes Karadenizliler Derneği, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü.

Editör: Haber Merkezi