Tire Devlet Hastanesi çalışanları son günlerde sağlık personeli ile hastane binalarına yönelen PKK terörünü protesto etti.


Ergün ÇELİK

Tire Devlet Hastanesi çalışanları son günlerde sağlık personeli ile hastane binalarına yönelen PKK terörünü lanetleyerek, protesto etti. Poliklinikler önünde gerçekleştirilen protestoya doktor, hemşire, hasta bakıcılar ile çeşitli birimlerde görev yapan hastane personeli katıldı. Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali’nin yaptığı açıklamanın ardından çalışanlar terör örgütü PPK’yı alkışlarla protesto etti. Açıklamada özetle şu görüşler yer verildi. “ Haziran ayından buyana tırmanışa geçen saldırılarıyla, genç, yaşlı, çocuk, bebek demeden tüm halkımızı hedef alan eli kanlı terör örgütü, sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza ve hastanelerimize yönelik alçakça saldırılarına devam ediyor. Dr. Abdullah Biroğul, Sağlık Memuru Eyüp Ergen, Ambulans şoförü Şeyhmus Dursun uğradıkları saldırılarda şehit edildi. Onlarca çalışanımız alıkonuldu. Ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi ve sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak, Hakkari Şemdinli Devlet Hastanemiz bombalanarak, kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı ise halkımız gördü.” 

“TERÖR DEĞİL, ŞİFA VEREN ELLER KAZANACAK”
En temel haklardan biri olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik çirkin saldırıları planlayan ve gerçekleştirenlerin şiddetle lanetlendiği basın açıklaması şöyle devam etti. “Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Bizler tüm engellemelere rağmen, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır barış içinde, kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını yılmadan daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör değil, kardeşlik diyen gönüller ve şifa veren eller kazanacak.”

Editör: Haber Merkezi