Gezi Parkı olayları esnasında yaralanarak komaya giren Berkin Elvan’ın ölümünü ardından Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Tire’de eylem yapıldı.

 

Ercan ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ardından ülke çapında gün boyu eylemler yapıldı. Bu eylemlerden birinin adresi ise Tire’de Cumhuriyet Meydanı oldu. Geçtiğimiz Salı günü saat 16:30 sıralarında CHP Tire Gençlik Kolları Cumhuriyet Meydanı’na gelerek ellerindeki pankartlarla eylem yaptılar. Ardından gittikçe kalabalıklaşan eyleme, MHP Tire Belediye Başkan Adayı Hasan Çağlı, DSP Tire Belediye Başkan Adayı Cenk Dolu, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Add Tire Şubesi Başkanı Murat Özan, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Eğitim Sen üyeleri ve birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaş katıldı.

Gençlerin akşamüzeri Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan oturma eylemi akşam saatlerine kadar sürerken, Eğitim Sen üyeleri de eski belediye binası önünde oturma eylemi yaptılar. Evinden ekmek almak üzere çıktıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüne tepki gösteren Eğitim Sen mensupları, Berkin’in resmi üzerine bir somun ekmek koyarak oturma eylemlerini sürdürdüler.

Zaman zaman “Katil Var” ve “Hırsız Var” sloganlarının atıldığı eylem Eğitim Sen üyelerinin yürüyüşüyle devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda yürüyerek Atatürk heykeli önündeki gruba katılan Eğitim Sen üyeleri burada bir basın açıklaması yaptılar.


 

EĞİTİM SEN: “PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Sloganlar arasında okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Gezi direnişi sırasında Başbakan’ın destan yazmakla övdüğü polislerin attığı gaz bombası ile yaralanan  Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Tedavisi boyunca Türkiye halklarının üzerine titrediği, insani duygularını yitirmemiş herkesin, her ailenin umutla iyi haberlerini beklediği Berkin Elvan’ın ölüm haberi tüm ülkeyi derin bir üzüntüye ve Berkin’in 15 yaşında aramızdan alanlara yönelik büyük bir öfkeye yol açmıştır.

Berkin Elvan’ın katili, sadece ona gaz bombası atan polisler değil, gezi direnişi sırasında ‘talimatı ben verdim’ , ‘kahraman polisimiz destan yazdı’ sözleriyle kendisine itaat etmeyenlere nefretini kusan, yaptığı her konuşma ile tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Berkin Elvan, tıpkı gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybeden gençlerimiz gibi tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu hükümet şiddetinin kurbanı olmuştur.

Eğitim Sen olarak, 15 yaşındaki oğlunu ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaşıyor. Katillerinin ve arkasındaki siyasi güçler hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.”



EYLEM OLAYSIZ SONA ERDİ

Akşamüzeri sloganlar ve basın açıklamalarıyla başlayan eylem, akşam saatlerine kadar oturma eylemiyle devam etti. Soğuk havaya rağmen Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemini sürdüren grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.


Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Cumhuriyet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak, yaşanacak herhangi tatsız bir olayın önüne geçti.


HABER VİDEOSU:


 

Editör: Haber Merkezi