Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Ülke genelinde 15 Temmuz tarihinden beri yaşanan gerginliklere bir yenisi daha eklendi. Ak Parti’nin Tire İlçe Teşkilatı Halka İlişkiler Başkanı Ali Kurtça bu sabah Cumhurbaşkanı’na hakaret ve küfür eden M.O isimli bir kişi tarafından darp edildi. İddiaya göre olay şu şekilde gerçekleşti. Ak Parti Tire Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Halka İlişkilerden Sorumlu İlçe Başkanı Ali Kurtça, bu sabah erken saatlerde spor amaçlı yürüyüşe çıkmıştı. Kurtça, Cumhuriyet Meydanı’na geldiğinde M.O isimli bir kişinin yanında bulunan diğer kişiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan küfür ve hakaret söylemlerine kulak misafiri oldu. Duydukları karşısında neye uğradığını anlamayan Ak Partili Kurtça, M.O isimli kişiye ‘Cumhurbaşkanı’na neden küfür ediyorsun’ diye sordu. Bunu üzerine M.O. isimli şahıs sen kim oluyorsun diyerek eline aldığı demir parçası ile Ali Kurtça’nın üzerine yürüdü. Kurtça her ne kadar kendini korumaya çalışsa da saldırganın hışmından kurtulamadı. Saldırgan elinde bulunan demiri Kurtça’nın başına vurdu. Olayın ardından kanlar içinde yere yığılan Kurtça için olay yerine ambulans çağırıldı. Ambulans ile Tire Devlet Hastanesi’ne götürülen Kurtça’nın başına 4 dikiş atıldı. Yaklaşık 4 saat hastanede gözetim altında tutulan Kurtça daha sonra taburcu edildi. Bu sırada M.O isimli saldırgan polis tarafından gözaltına alındı. M.O’ya hem darptan hem de Cumhurbaşkanı’na hakaretten soruşturma açıldı. Saldırganın emniyetteki sorgulamasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA CANIMIZ FEDA OLSUN”

Başındaki sargılarla açıklama yapan Ak Partili Kurtça; ”Canımız önce Allah’a sonra da Cumhurbaşkanı’na feda olsun. Değil böyle kafamızın kırılması, ona canımız feda olsun” dedi.

 

ÇELİTKCOĞLU’NDAN İTİDAL ÇAĞRISI

Yaşanan üzücü olayın ardından Ali Kurtça’nın yanına giden Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu vatandaşları itidale davet etti. Karakol çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çeltikcoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Geçtiğimiz hafta Cuma Akşamından beri Türkiye olarak gergin ve önemli saatler yaşıyoruz. Ama Cuma gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara düşen halkımız zaten gereken sözü söyledi. Biz, Türkü Kürdü, Tirelisi İzmirlisi Erzurumlusu hepimiz biriz, Türk Milletiyiz, beraberiz, milli iradenin yanındayız mesajı verdi. Bize de geride kalan bu günlerde bu ortamın tansiyonu düşürüp sakin olmak düşüyor. Bu sabah yaşanan hadise tasvip etmediğimiz bir hadise. Ama ne yazık ki yaşanan bütün bu olumsuz hadiselere rağmen vatandaşlarımızın içerisinde hala düşüncesi farklı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret eden kişiler de var. Onlar da kanun önünde gereken cezayı alacaklardır. Az önce kendisinden şikâyetçi olduk. Böyle üzücü hadiselerin tekrar yaşanmasını istemiyoruz. O yüzden biz Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı olarak yolumuza Genel Merkezimiz ve Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatlar doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” 

HABER VİDEOSU:



Editör: Haber Merkezi