Cumhuriyetin 92’nci yılı Tire’de de büyük bir coşkuya sahne oldu. 4 Eylül Stadyumu’ndaki törenler İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Garnizon Komutanı Yzb. Fırat Cihan’ın halkı selamlayarak, bayramını kutlaması ile başladı. 

Ergün ÇELİK

Öğrencilerin “Cumhuriyet” konulu şiirlerinin ardından, düzenlenen yarışmada kompozisyon, resim ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Tire Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile engelliler ritm grubunun gösterileri ilgiyle izlendi. Türk bayraklarıyla protokol tribünün önden geçen atlılar ise stadı dolduran yaklaşık 5 bin kişiden alkış aldı.


“BİRLİK VE BÜTÜNLÜK İÇİNDE OLALIM”
Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, konuşmasında gençlere, öğretmenlere ve Tirelilere seslendi. Demirezer, “Cumhuriyetin verdiği güç ve inançla yarınlara umut, güven ve mutlulukla bakabilmemiz için millet olarak birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkmamız, bizi bölmek, parçalamak isteyen kötü niyetlere karşı bir zincirin halkaları gibi kenetlenerek, tek vücut olmamız şarttır. Ne mutlu bu Cumhuriyeti kuran ve bize bağışlayan ebedi yaşama ulaşmış kahramanlara, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize. Milletimiz onlara minnettardır” dedi. Geçit töreniyle sona eren stadyumdaki törenlerin ardından ilçedeki kutlamalar gece de devam etti. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde fener alayı düzenlendi.









Editör: Haber Merkezi