Türk Hava Kurumu Tire Şubesi, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı dolayısıyla yoğun bir faaliyet dönemine girdi.

 Dilek AYVALI -AA TİRE

Tire merkez ve kırsal mahallelerinde dağıtılmak üzere 7 bin 500 adet zarfın hazırlandığı kurumda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Geçen yıl yapılan değişiklikle bundan sonra topladıkları fitre-zekât ve kurban derisi gelirlerinin tamamının THK’ya kaldığını ifade eden Tarnı, bu gelirlerle Sağlık Bakanlığı tarafından verilen hava ambulans hizmetinde kullanılan ambulans helikopter ve uçak, ülkemizin akciğeri olan ormanlarımızda çıkan yangınlara, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçak ve helikopterleri alındığını söyledi. Tarnı şöyle devam etti, “Ayrıca Türkiye’nin ilk ve tek, Dünya’nın 37’inci Havacılık ve Uzay Üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde 2011 yılından bu yana gençlerimiz uzmanlık gerektiren havacılık alanlarında eğitim görüyor. Geleceğin uçak ve uzay mühendisleri üniversitemizde yetişiyor. THK Uçuş Akademisi tarafından 2015 yılında yapılan protokolle Türk Hava Yolları’nın Pilotaj ihtiyacı için gerekli olan eğitim, uzman eğitmenlerimiz tarafından veriliyor. Türkiye’nin dört bir tarafındaki gençlerimize sportif havacılığın tüm branşlarında ücretsiz eğitim veriliyor. Yemek, konaklama ve kurs için gençlerimiz hiçbir ücret ödemiyor. Halkımızın verdiğin desteklerle gençlerimizin havacılık disiplini ile vatanına bağlı, değerlerine sahip çıkan gençler olarak yetişmelerine katkı sağlanıyor.”

 

KIRSAL, KURUMA DAHA ÇOK ÖNEM VERİYOR

İlçede toplanan fitre zekât gelirlerinin yüzde 70’inin kırsal mahallelerden geldiğini belirten Tarnı, “Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız fitre ve zekât bağışlarında Türk Hava Kurumunu tercih ediyor. Örneğin bazı köylerimizde kurban derisi bağış sayısı az olabiliyor. Ancak bu kırsal mahallelerimiz fitre ve zekât bağışında ilk sıralarda yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 56 bin 628 lira 75 kuruşluk fitre zekât bağışı toplandı. Ramazan ayının son haftası toplanan fitre zekat zarfları heyet huzurunda açılacak ve sayımı yapıldıktan sonra kayıtlara geçecek. Daha sonra siz basın mensuplarımız aracılığı ile halkımıza sonucu duyuracağız” dedi.

 

 “DAĞITILAN ZARFLARI HALKIMIZ DOLU VEYA BOŞ OLARAK İADE ETSİN”

Türk Hava Kurumu Tire Şubesi Saymanı Hayati Tarnı, Tire Merkezde görevliler tarafından, kırsal mahallelerde ise muhtarlar tarafından dağıtılan zarfların dolu veya boş olarak iade edilmesini istediklerini kaydeden Tarnı, dağıtılan zarflara fitre ve zekât yardımları ile gönderen tüm vatandaşlara, asırlık çınar olan THK adına teşekkür ettiklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi