VATANDAŞLAR CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANDI
15 Temmuz Pazar günkü törenlerin adresi Cumhuriyet Meydanıydı. Atatürk anıtına Kaymakamlık Çelengini Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven 15 Temmuz’un, milletimizin yaşadığı en yıkıcı ve en tehlikeli saldırı olduğunu belirterek; Milletimizin bir destan yazarak hain darbecilerin ihanet planını ters yüz ettiğini vurguladı. 
Milletimizin hür ve bağımsız yaşama iradesini tüm dünyaya gösterdiğini söyleyen Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti: “Bu destanı şanlı tarihimizin sayfalarına ekleyen başta Ömer Halisdemir olmak üzere 15 Temmuz kahramanlarını asla unutmayacağız, unutturmayacağız.” 
 

TANRISEVEN: “15 TEMMUZ MİLLİ DİRENİŞ DESTANIDIR’’
Kaymakam Tanrıseven, 15 Temmuz akşamında Milletimizin canı pahasına tarihin akışını değiştirip Milli Direniş Destanına imza attığına vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:  
‘‘Ay-Yıldızlı al bayrağımızın altında toplanan ve 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları meydanlarda, Yurdun dört bir köşesinde göğsünü siper eden yüce Milletimiz, hain girişimi vatansever kamu görevlileri ve güvenlik güçlerimizle birlikte canı pahasına kanını dökerek engellemiştir.” 
“Bu hain saldırı karşısında kendilerini tanklara, uçaklara, helikopterlere ve ateş kusan silahlara siper eden, iradesini zorbalara teslim etmeyen Aziz Milletimiz tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak bir Demokrasi Destanı yazmıştır. 
“Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Tire’de de sokaklara dökülerek direnişe katılan halkımızı saygıyla selamlıyorum.’’
Tanrıseven konuşmasında 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet, Gazilerimizi şükran ve minnetle andığını ifade ederek vatandaşları selamladı. Tören günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunmasıyla tamamlandı.

DİĞER PROGRAMLAR
11 Temmuz Çarşamba gününden başlanan etkinlikler süresince “Şehitlerimiz için Kur’an Okuyoruz” kampanyası kapsamında her cami ve Kur’an Kursunda Kur’an Hatmi okutuldu. Camilerde dualar edildi ve eller semaya kalktı.
İlçemizdeki merkez camilerden Cuma namazı öncesinde tüm şehitlerimizin ruhuna “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programları yapıldı ve yine şehitlerimizin ruhlarına Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Diyanet İşleri Bakanlığınca hazırlanan hutbe tüm cami ve mescitlerden okutuldu. 
 

LOKMA İKRAMI
15 Temmuz şehitleri için lokma dökülerek vatandaşlara dağıtımı yapıldı. Ayrıca, İlçe Müftülüğü, Tire Emniyet Müdürlüğü ve Tire Jandarma Komutanlığınca koordineli bir şekilde planlanan şehit aileleri ziyaretleri gerçekleştirildi.


 

Editör: Haber Merkezi