Tire Süt Kooperatifi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için özel bir program hazırladı. Profesyonel Trike Paraşütçü Hakan Karayel ile protokol yapan Tire Süt, gün boyunca İzmir semalarından kadınlar için karanfil dağıtacak. 
“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun” yazılı özel paraşüt brandası paraşüt Konak Meydanı, Gündoğdu Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve İzmir Fuarı’nın üzerinde uçacak.  

Paraşütten atılacak karanfillerin etiketlerinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ey kahraman Türk kadını! Sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözü yer alacak. 

Ayrıca kooperatif, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadınlar günü nedeniyle düzenlediği festivale yüzlerce üretici kadınla birlikte katılacak.

Dünya Kadınlar Gününde her yıl çeşitli etkinlikler yaptıklarını ancak toplumda kadınlara yönelik şiddet olaylarına tepki göstermek ve farkındalık yaratmak için bu yıl daha kapsamlı bir organizasyon hazırladıklarını dile getiren Eskiyörük, merhum halk ozanı Neşet Ertaş’ın sözüne vurgu yaptı. Eskiyörük; “Kadınlar insandır, bizler ise insanoğluyuz. Yani varlığımızı, her şeyimizi annelerimize, kadınlarımıza borçluyuz.  Dün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda kocasıyla, çocuğuyla omuz omuza mücadele veren Türk Kadını,  Cumhuriyet tarihimiz boyunca aydınlığın sembolü olmuştur. Ama maalesef bizler yasalarımızda onlara hak ettikleri değeri veremiyoruz” dedi. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında söylediği “Toplumumuzun başarı gösterememesinin sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır” sözünü hatırlatan Mahmut Eskiyörük, kadın milletvekili sayısının artması gerektiğine de değindi. Demokrasinin gelişebilmesi için daha fazla kadın milletvekilinin TBMM’ye girmesinin gerekliliğine değinen Eskiyörük şunları söyledi:

“TBMM’de bunun en bariz örneğini görüyoruz. Demokrasi yönünden gelişmiş ülkelerde yüzde 45 seviyelerinde olan Kadın Milletvekili sayısı maalesef ülkemizde yüzde 14’tür. Ülkemizin kalkınması ve demokraside çağ atlamak için milletvekilli listelerimizde kadınlarımıza yüzde 50’nin üzerinde yer vermeliyiz”

Editör: Haber Merkezi