Ercan ÇELİK

Dün geceden itibaren Ege genelinde başlayan yağışlar, sabah saatlerinde Tire’yi de etkisi altına aldı. Yaklaşık 3 saat boyunca şiddetli şekilde yağan yağmur Tire’nin özellikle Atatürk, Adnan Menderes ve Fatih Mahalleleri gibi kuzey mahallelerinde su baskınlarına sebep oldu.

TOPLU KONUT SEL ALTINDA
En küçük yağışlarda bile sel manzaralarının yaşandığı Toplu Konut Sitesi ise bugün yağıştan en büyük zararı gören bölge oldu. Kot farkı sebebiyle çukurda kalan toplu konut, Tire’nin yukarı mahallelerinden gelen yağmur sularıyla dolunca, bazı zemin katları su bastı. Otoparkta bulunan araçlarda ve zemindeki evlerde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Su baskını yaşanan bazı zemin katlardaki vatandaşlar İZSU ve İtfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla tahliye edildiler. İZSU, Toplu Konut’a getirdiği su pompalarıyla su tahliyesi işlemine başladı.

MUHTAR İSYAN ETTİ

Atatürk Mahallesi Muhtarı ve Toplu Konut Sitesi Başkanı Aysun Sertkaya ise sel baskını sonrası toplu konutta vatandaşların yardımına koştu. Sosyal medya üzerinden yaşananlara tepki gösteren Sertkaya, her yağmurda bu sorunun yaşandığını belirterek, büyükşehir belediyesini kalıcı bir önlem almak için göreve çağırdı.

OKULDA MAHSUR KALDILAR

Tire Kutsan Anadolu Lisesi ve Armada Koleji arasında bulunan cadde de adeta dereye dönüştü. 50 santimetreye ulaşan su seviyesi, otomobil ve motosikletleri yüzdürdü. Armada Koleji’nde satranç turnuvası için bulunan öğrenciler ise bir süre içeride mahsur kaldılar. Edinilen bilgiye göre daha sonra turnuva sorunsuz devam etti.

HASTANE KAVŞAĞI FELÇ

Tire’nin en işlek noktalarından biri olan, İstasyon Caddesi, İnönü ve Turgut Özal Bulvarı’nın kesiştiği, Hastane Kavşağı ise deyim yerindeyse göle döndü. Kavşakta bulunan bazı araçlar biriken sel suları sebebiyle yolda kalırken, vatandaşlar da mahsur kaldılar.

İZSU, İTFAİYE VE ZABITA İŞ BAŞINDA

Tire’nin pek çok yerinden gelen ihbarlara yetişmeye çalışan İZSU, Zabıta ve İtfaiye ekipleri, tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi