Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ki fitre fiyatları belirlendi ve açıklandı. Geçen yıl kişi başı 8,5 TL olan fitrenin bu yıl 9,25 TL olduğunu ifade eden Tire Müftüsü Salih Sağlam, fitre ve zekat vermekle yükümlü herkesi bu görevini yerine getirmeye çağırdı.


Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Diyanet İşleri Bakanlığı bu yıl ki fitre ve zekat miktarını belirleyerek kamuoyuna duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı tespiti Tireli vatandaşlara duyuran Tire Müftüsü Salih Sağlam, kişi başı fitre bedelinin 9,25 TL, Zekat ise 81 gram altın olarak belirlendiğini söyledi. 

Tire Müftüsü Salih Sağlam, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Bu yıl ramazan Tire’de gayet huzurlu bir şekilde geçiyor. Paşa, Yahşi Beyi, Kirazoğlu, Gucur camilerinde mukabeleler okunuyor, teravi namazları huzur içinde kılınıyor. Çoğu camimizde hatimli teravi namazı devam ediyor. Bu yıl fitre fiyatları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 9,25 TL olarak tespit edildi. Zekât nisabı ise 81 gram altın değerinde belirlendi. Zekât ve fitreler ihtiyaç sahibi ve fakir vatandaşlarımıza verilmelidir. Fitrelerini bize getiren vatandaşlarımız var. Biz bunları Diyanet Vakfı olarak makbul karşılığı kabul ediyoruz. Bizzat ihtiyaç sahibi olan kişilere teslim ediyoruz. Aile de bulunan her fert fitresini vermek zorundadır.” dedi.
Editör: Haber Merkezi