Protesto eylemine hastalar da destek verdi. Başhekim Fatih Hayali önderliğinde polikliniklerin önünde toplanan sağlık personeli, Fetö’cü çeteye lanet yağdırırken, darbe girişimi akşamı şehit olan vatandaşlar için dua etti.  Başhekim Fatih Hayali, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Fetö’cü çete tarafından alçakça darbe girişimine maruz kaldığını ifade ederek, “Bu çete mensupları başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM olmak üzere Başbakanlığa, Emniyet Genel Müdürlüğüne, MİT Müsteşarlığına ve devletimizin tüm kurumlarına büyük bir saldırı gerçekleştirdiler. Bununla yetinmeyip kadın çoluk çocuk demeden sivil halkımıza da haince saldırıda bulundular. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlarımıza çıkan asil halkımız ülkesini, bayrağını, özgürlüğünü ve demokrasiyi korumak için tanklara, uçaklara, helikopterlere, kurşunlara canını siper ederek demokrasimize, bayrağımıza, devletimize sahip çıkan halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca ölümü göze alarak darbecilerin tehdidine aldırmadan canlı yayın yaparak halkımızı yönlendiren medyaya da çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Bu alçakça haince saldırıyı gerçekleştiren Fetö’cü çeteyi Tire Devlet Hastanesi çalışanları olarak şiddetle kınayıp lanetlediklerini ifade eden Başhekim Hayali, “Türk milletinin mutlu, Türk devletinin güçlü olması yolunda görev alacak olan aydın kitlenin, aydın kadronun yetişmesinden endişe duyan zihniyetin temsilcileri dün olduğu gibi bugünde yarında yine boş durmayacaklardır. Bundan dolayı milletçe devamlı uyanık olmak zorundayız.
Ülkemiz için canını ortaya koyarak bu uğurda şehit olan sivillerimize, polislerimize ve askerlerimize Allahtan rahmet, başta aileleri ve yakınları olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı diliyoruz. Ülkemizin yaşadığı bu zor günleri birlik beraberlik içinde atlatacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Allah bundan sonra milletimizi ve devletimizi bu belalardan korusun.”diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi