Ercan ÇELİK

Son günlerde oldukça hareketi olan Ege faylarındaki hareketlilik sürüyor. Daha önce Manisa bölgesinde meydana gelen irili ufaklı pek çok sarsıntının ardından, geçtiğimiz hafta Ege Denizi Midilli açıklarında 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, Tire dahil, Ege ve Marmara’nın birçok yerinde hissedilmişti.

Bu gece saat 23:09’da Ege Denizi açıklarında yerine 7.5 kilometre altında meydana gelen 3,4 büyüklüğündeki deprem, İzmir’de ve Tire’de de hissedildi. Onun ardından saat 01:33’de Manisa Turgutlu’da 5,5 kilometre derinlikte, 3,4 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Bu saat aralıklarında sürekli olarak Ege Denizi, Karaburun ve Midilli bölgelerinde sayısız küçük artçı meydana geldi. En son saat 02:30’da yine Ege Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve bu deprem de Tire’de oldukça etkili hissedildi.

Bazı deprem uzmanlarının bazıları bu depremleri, gelecek daha büyük bir depremin işaretçisi olarak yorumlarken, bazıları da bu tarz depremlerin artçılarla birlikte çok büyümeden sönümleyeceğini iddia ediyor.

Editör: Haber Merkezi