Gaziler Günü Programı çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkan Vekili Mengü Önler tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını müteakiben günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Garnizon Komutanı V. Per. Tğm Ozan Yusuf Tımarlı yaptı. Tımarlı, konuşmasında Atatürk’ün Mareşallik ve Gazilik unvanını aldığı 19 Eylül tarihinin Gaziler günü olarak kabul edildiğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında ve bu günlere ulaşmasında şehitlerimizin ve gazilerimizin büyük emeği olduğunu belirtti. Tımarlı, “Türk Ulusunun mimarı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.


TANRISEVEN ‘‘GAZİLERİMİZ ÜLKEMİZİN MİHENK TAŞIDIR’’
Kaymakam Tanrıseven Gaziler Günü ile ilgili olarak yayınladığı mesajda, Gazilerin ülkemizin mihenk taşı olduğunu, her türlü övgü ve minneti sonuna kadar hak ettiğini belirtti. Şehitlerimizi, şehitlerimizin emanetlerini ve gazilerimizi daima başlarının üzerinde tutup koruyup, sahip çıkacaklarını ifade etti. Tanrıseven sözlerini şöyle sürdürdü:
      ‘‘Yüreği vatan aşkıyla çarpan gönüllerin, cefakâr Milletimizin tüm evlatlarının gözünde şehitlik ve gazilik makamı son derece ulvi bir makamdır. “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” sözü ile vatan sevgisi ve iman; milletimizin cesareti ile birleşmiş; gaza ruhu, bu topraklar üzerinde ölümsüzleşmiştir’’

KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN GAZİLERE ÇİÇEK 
Program bitiminde Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Belediye Başkan Vekili Mengü Önler, Başsavcı Mehdi Can, gazi ve şehit yakınlarına çiçek dağıttı. Gaziler günü münasebetiyle törene katılanlara öğretmenevi bahçesinde ikramlar yapıldı. Kaymakam Tanrıseven Gaziler ve Şehit yakınları ile tek tek ilgilenerek sohbet etti.


ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN MEVLİD
Gaziler günü münasebetiyle, Cuma namazı öncesinde Paşa camiinde mevlit okutulacak, Cuma namazı sonrasında da lokma ikramı yapılacak.
 

Editör: Haber Merkezi