“Ölüm Yolu” Tire Belevi güzergahında geçtiğimiz hafta yaşanan acı kazadan sonra, kazanın yaşandığı aynı noktada Tireli Minibüsçüler basın açıklaması yaptı.


 Ergün ÇELİK
HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA
Yaşanan birçok ölümlü kazayla, adı “Ölüm Yolu”na çıkan Tire – Belevi yolunda geçtiğimiz hafta yaşanan son kazada 2 kişi daha hayatını kaybetmiş ve bu acı olay Tire’yi derinden sarsmıştı. Bu son kazadan sonra Tirelilerin büyük tepki gösterdiği yol için HaberTire Gazetesi’nin başlatmış olduğu imza kampanyasında ilk haftada 6 bin imza toplanırken, Tire’de çeşitli çevrelerden de yetkililerin dikkatini çekmek adına tepkiler gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili olarak Tire-Belevi Yolu’nu en sık kullanan minibüsçüler geçen haftaki kazanın yaşandığı noktada basın açıklaması yaptı. Tire-Selçuk Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerinin düzenlediği eyleme CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Lütfü Yalvaç, CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Atilla Sertel gibi isimlerin yanında çok sayıda vatandaş katıldı. 
JANDARMA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI
Eylemin yapılacağı noktada geniş güvenlik önlemleri alan Tire Jandarma ekipleri bölgede kuş uçurtmadı. Eylemcilerin Karayolu’nu trafiğe kapatma isteğine izin vermeyen Jandarma güçleri olası kazalara karşı karayolu etrafında güvenlik çemberi oluşturarak göstericilerin karayoluna girmesine izin vermedi. 

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ DEĞİL, HER YERİ YAKAR
Düzenlenen eylemde minibüsçüler adına basın açıklamasını Esat Luş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu eylemi yapmamızdaki asıl amaç hükümete sesimizi duyurmaktır. Bu yolda başka canlar yanmasın, başka yuvalar yok olmasın. Ateş düştüğü yeri yakar diyorlar ama ateş sadece düştüğü yeri değil, her yeri yakar. Bu acıyı hepimizin hissetmesi lazım. Acıyı hepimiz hissedersek ancak o zaman birbirimize kenetleniriz. Biz yetkililere ‘lütfen bu yolu yapın’ demiyoruz, Ankara’daki yetkilere bu yolun yapılması için emrediyoruz” 

ACILI BABANIN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI
Geçtiğimiz yıllarda aynı yolda yaşanan başka bir trafik kazasında hayatını kaybeden Aynur Körpe’nin babası Kadir Bağış’ın feryatları yürek dağladı. Yaşadıklarımı anlatmaya kelimeler yetmez diyen acılı baba; “ Başka canların yanmaması için bu yolun bir an önce genişletilmesini istiyorum. Yetkililerden tek isteğim budur. Bir an önce yolumuzun düzenlenmesini istiyorum.” Dedi. 

HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi