“Ölüm Yolu” Tire – Belevi güzergahında, geçtiğimiz hafta acı kazanın yaşandığı noktada, Tireli minibüsçüler basın açıklaması yapacaklar.

 

Ercan ÇELİK

 

Yaşanan birçok ölümlü kazayla, adı “Ölüm Yolu”na çıkan Tire – Belevi yolunda geçtiğimiz hafta yaşanan son kazada 2 kişi daha hayatını kaybetmiş ve bu acı olay Tire’yi derinden sarsmıştı. Bu son kazadan sonra Tirelilerin büyük tepki gösterdiği yol için HaberTire Gazetesi’nin başlatmış olduğu imza kampanyasında ilk haftada 6 bin imza toplanırken, Tire’de çeşitli çevrelerden de yetkililerin dikkatini çekmek adına tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

 

Tire – Belevi yolunu en sık kullananlar şüphesiz Tire – Selçuk arasında taşımacılık yapan minibüsler. Edinilen bilgiye göre Tire – Selçuk Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi minibüsçüler, 9 Mart Pazartesi günü saat 11:00’de, Alaylı Köyü kavşağında basın açıklaması yapacaklar. Yaşanan son ölümlü kazanın adresi olan Tire – Belevi yolu üzerindeki bu noktada gerçekleştirilecek basın açıklamasına yol üstü köylerden de pek çok vatandaşın katılım göstereceği öğrenildi.

 

Eylemin yapılacağı noktaya Tire’den de çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. 

İMZA KAMPANYASINA DESTEK OLUN:  https://www.change.org/TireBeleviYoluMezarOlmasin

Editör: Haber Merkezi