Ölümlü kazaları ile ünlü Tire-Belevi yolunu Meclis gündeminde tutan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden aldığı bilgi doğrultusunda 28 kilometrelik yolun yapım çalışmalarına Nisan ayında başlanacağını açıkladı.

Ölümlü kazalar nedeniyle ‘Tire Celladı’ olarak anılan yolla ilgili daha önce Meclis’te söz alan ve son olarak yaşanan ölümlü kazanın ardından konuyu tekrar gündeme taşıyan Atila Sertel, bu kez de Meclis Genel Kurul salonunda ‘Tire Belevi yolu ölüm yoludur/ Ölümlerden iktidar sorumludur’ yazılı pankart açtı. Yolun yapılması için Meclis’te yeniden söz alan ve pankart açan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “İzmir'de 28 kilometrelik Tire-Belevi yolunun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Orada ölen insanlar bizim insanlarımız. Son 3 yılda 50 kişi öldü. Türkiye'de terör nedeniyle şehitler veriyoruz, insanlarımız ölüyor, bir de trafik nedeniyle AKP'nin beceriksizliği yüzünden insanlarımız ölüyor” diye konuştu.


NİSAN’DA BAŞLIYOR
Konunun kamuoyuna yansımasının ardından Karayolları Genel Müdürlüğü Proje Etüd Daire Başkanı Mehmet Tutaş, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’i arayarak Tire – Belevi yolunun duble yol yapılma çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Milletvekili Sertel'in bu yol ile ilgili eleştirilerini ve taleplerini dikkate aldıklarını vurgulayan Tutaş, Nisan ayı içinde proje çalışmalarını bitireceklerini anlattı ve şu bilgileri verdi:
"Sizin bu yolun yapılması ile ilgili talep ve eleştirilerinizi biliyoruz. Bakanlık size bilgi verilmesi konusunda tarafımıza talimat verdi. Yolun düzeltme çalışmalarına Nisan ayı itibarıyla başlayacağız. Yolun ihaleye çıkması ve duble yol haline getirilmesi için Kalkınma Bakanlığı'na teklif yapıldı. Bakanlık bunu onaylayacak ve bu yıl içinde çalışma başlayacaktır. 2016 yılında başlayacak bu çalışmayı, yani toplamda 28 kilometrelik yolun tamamlanmasını 2017 yılının ortasında tamamlarız."

Atila Sertel de geçen Salı günü o yolda geçirdiği trafik kazasında vefat eden Yusuf Duvarcı'nın ölümünün son olmasını dileyerek, yolun yapılacağına dair daha önce Ulaştırma Bakanı ve Başbakan tarafından verilen sözlerin unutulduğunu bu nedenle Tire-Belevi arasındaki yol yapılıncaya kadar takipçisi olacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi