İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Küçük Menderes Havzası'nı kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Küçük Menderes Nehri pırıl pırıl akmadan huzur bulamayacağım" dediği, Küçük Menderes Havzası'na Avrupa standartlarında 11 arıtma tesisi kazandıran Büyükşehir, 12. arıtmayı da Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan ilçemiz Tire'de kuruyor. 2016 yılı Eylül ayı sonunda tesisin temelini atan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire bölgesinin evsel atıklarını arıtacak 66 bin kişi kapasiteli ileri biyolojik arıtma tesisini bu yılın Eylül ayında hizmete alacak. Tesis, günde 11 bin 733 metreküp atık su arıtacak ve 9.1 milyon liraya mal olacak.


GÜNDE 11 BİN 733 METREKÜP ATIK SU ARITACAK
Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkii'nde Tire Belediyesi'ne ait 21 bin metrekarelik alanda kurulan tesiste inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Tesisin havalandırma havuzlarının tamamlandığını, son çökeltim havuzları, geri devir pompa istasyonu ile idari bina inşaatının sürdüğünü, biofosfor tankı imalatına başlanacağını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Kurduğumuz arıtma tesisleri ile Küçük Menderes Havzası'nı kirlilikten kurtarıyoruz. Son olarak Bayındır Hasköy arıtma tesisimizi tamamlayarak hizmete aldık. Tire arıtmasının da devreye girmesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'n in Küçük Menderes havzasında kurduğu arıtma tesisi sayısı 12'ye çıkacak. Sırada Selçuk ile Bütünşehir Yasası ile sınırlarımıza bağlanan Kiraz, Karaburun, Mordoğan ve Beydağ arıtmaları var" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes Havzası'nda Güneybatı, Urla, Urla Yüksek Teknoloji, Menderes (Havza), Özdere, Seferihisar, Doğanbey, Bayındır, Torbalı, Ayrancılar -Yazıbaşı, Bayındır Hasköy ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini hizmete aldı.

Editör: Haber Merkezi