Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in de katılımıyla başlayan 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri ve anma törenleri Tire'de de olanca ihtişamıyla devam ediyor. Tire’de Eğitim Bir-Sen tarafından tertip edilen ve Demokrasi Nöbeti çerçevesinde şekillenen anma programında Kur-anı Kerim okunarak dualar edildi.


    Ramazan Kuru tarafından Kur-anı Kerim'in ardından Tire Müftüsü Şaban Şağdan tarafından ilçe genelinde okunan 100 adet hat-mi şerif duası yapılarak şehitlerin ruhlarına hediye edildi.
    Müftü Şaban Şağdan yaptığı konuşmada: “Bizi 1071 tarihinden bu yana bu ülkeyi bize vatan ittihaz eden ve bu ülke için canını feda etmiş olan ve her karış toprağında şehit kanı olan bu kardeşlerimizin hepsini rahmetle anıyoruz. Hepsinin ruhları şad olsun. Bizleri 15 Temmuz gecesinde milletçe büyük bir felaketten büyük bir badireden kurtaran yüce rabbimiz sana sonsuz hamdüsenalar ediyoruz” dedi.


    Eğitim-Bir-Sen temsilcilerinden Selami Mertoğlu ise yaptığı konuşmada: “Bu gün burada şehadeti ganimet bilen iman erlerinin destanının yıldönümünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Onlar ki canlarını mallarını ruhlarını imanlarına şahit kıldılar. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
    Gecenin ilerleyen saatlerinde barkovizyon yöntemiyle canlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitleri Köprüsünde yaptığı konuşmaya bağlantı yapılarak tüm Türkiye'nin gurur ve heyecanına ortak olundu. 
Halkın büyük ilgi gösterdiği programa Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven başta olmak üzere Tire İlçe Müftüsü Şaban Şağdan, Eğitim Bir-Sen Tire Temsilcisi Levent Çiftgümüş, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Ak Parti Tire Kadın Kolları Başkanı Meral Ünalan ile vatandaşlar katıldı.


 

Editör: Haber Merkezi