Ercan ÇELİK

Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Tekkelioğlu’nun yazılı olarak yaptığı açıklaması,  Bağımsız Eğitim Sen İzmir İl Başkanı Resül Kara’nın iddialarına yanıt niteliğinde. Tekkelioğlu’nun basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; 
“Resul KARA’nın 27.10.2016 tarihli gazetenizde yayınlanan yazısına cevabımdır:
  İnkılap İlkokulu Memuru ve Bağımsız Eğitim-Sen temsilcisi Resul KARA’nın okulumuzla ve şahsımla ilgili yazısını okuyanlar bana haber verdiler. “Yeni Kapı Ruhuna Ne Oldu?”başlıklı yazıyı,  gazetenizden okuduğumda şaşırdım. Çünkü söz konusu yazıyı yazan Resul KARA, ileri sürdüğü iddia ile ilgili benimle görüşme yapmamıştır. Olayın gerçek yüzünü öğrenmeden, bir hayırsever tarafından öğrencilerin girişimiyle okulumuza yapılan bir eseri, siyasi malzeme konusu yaparak, şahsıma, öğrencilerimize ve okulumuza iftira atmıştır.
Olay şundan ibarettir:
Okul Meclis Başkanlığı yarışmaları için okulumuz öğrencilerinden iki grup çıkmıştır: “Zirve Grubu” ve “For The Best” grubu. Her iki gruptaki öğrenciler seçim öncesinde girişimcilik örneği göstererek, okulumuzun boyanacak olan bazı yerlerini boyamışlardır. For The Best grubunun temsilcisi 12-B sınıfından Sedanur SORMAN, müdür odasına gelerek, “Okula öğrencilerin oturması için bank yapacak olan bir sponsor bulduk. İzin verir misiniz?”dedi. “Tamam, okulumuza eser bırakmak isteyen her hayırsevere kapımız açık, gelsin konuşalım.”dedim. Daha sonra öğrenci ile birlikte hayırsever geldi. İki adet masalı ve oturaklı bank yaptırmak istediğini söyledi. Birlikte bankların konulacağı yeri tespit ettik. For The Best grubundaki öğrenciler, hayırsevere teşekkür ettiler ve birlikte fotoğraf çektirdik. Ertesi günü banklar yapıldı. Bankların yapıldığı gün sadece bankları yapan ustalar geldi, hayırsever gelmedi.
Okulumuza, Efdal GÜL adlı şahıs, hayırsever olarak gelmiş ve hayırını “Gül Petrol” adına yapmıştır. Siyasi bir kimlikle gelmemiş ve okulumuzda siyasi bir propaganda yapmamıştır. Böyle olduğu halde İnkılap İlkokulu Memuru Resul KARA, okulumuzda siyasi bir eyleme müsaade edilmiş gibi göstererek, okulumuza, öğrencilerimize ve şahsıma basın yoluyla iftira atmıştır. Okullara hayır yapmak için gelen hayırseverlere, “Sen hangi partidensin? Öyleyse sen bizim okula hayır yapamazsın.”deme hakkımız olmadığını ve böyle bir yaklaşımın doğru olmadığını, asıl böyle yaparsak siyasi ayırımcılık olacağını Resul KARA’ya öğretmek isterim.
Gerek bu iftiradan dolayı, gerek asıl siyaseti kendisi yaptığı için,  gerek sendikanın arkasına sığınarak, 657’ye tabi bir memur olduğunu unuttuğu için Resul KARA’yı kınıyorum. Kendisi hakkında adli ve idari mercilere şikâyette bulunduğumu da belirtmek isterim.”

Editör: Haber Merkezi