Tire Küçük Sanayi Sitesi’nde dün şiddetli rüzgarın etkisiyle, yapımı yeni tamamlanan işyeri bloğunun çatısı tek parça halinde uçarak alt bloktaki iş yerlerinin üzerine düştü. Olayda sadece bir işçi hafif şekilde yaralandı.

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA
Tire’de gece saatlerinde başlayan ve çok etkili olan şiddetli rüzgar sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Şiddetli rüzgar sebebiyle ilçede birçok yerde ufak çaplı hasarlar meydana geldi. Meydana gelen ufak hasarların yanı sıra bir de ciddi hasar, Tire-Gökçen yolu üzerinde bulunan, Tire ilçe merkezi çıkışındaki Küçük Sanayi Sitesi’nde yaşandı. Sitenin ‘Mobilyacılar Sitesi’ kısmında yeni yapılan iş yeri bloğunun üzerindeki çatının bir kısmı, parçalanıp çıkarak uçtu. Tek parça halinde binadan sökülen, yaklaşık 35 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki, tonlarca ağırlıktaki çatı bir alt tarafta bulunan H Blok’taki dükkanların üzerine düştü.

BÜYÜK BİR FACİADAN DÖNÜLDÜ
Saat 11:10 sıralarında yaşanan olayda iş yerlerinin üzerine çöken çatının çıkardığı gürültü ile irkilen sanayi sitesi çalışanları büyük korku yaşadı. Olayda Ali Rıza Gürpınar isimli boya ve vernik ustası sanayi işçisi büyük bir tehlikeden son anda kurtuldu. 

KAFASINI KALDIRDIĞINDA BÜYÜK BİR KÜTLENİN ÜZERİNE GELDİĞİNİ GÖRDÜ
Olay sırasında, iş yerinin dışında park halinde bulunan bir otomobilin yakınlarında bulunan Gürpınar, arkadan garip sesler geldiğini duyunca dönüp baktığını be havada kocaman bir kütlenin savrularak üzerine doğru geldiğini gördüğünü belirtti. Refleks bir hareketle yakınında bulunan otomobile koşup dibine doğru kendini atıp tam siper yattığını belirten Gürpınar, yaklaşık 3-4 ton ağırlığında olduğunu tahmin ettiği tek parça halindeki çatının dibine sığındığı aracında üstüne gelecek şekilde üstlerine düştüğünü belirtti. 
ÇATININ ALTINDAN SAĞ ÇIKAN İŞÇİ BİR SÜRE ŞOKU ATLATAMADI
Çatının düşmesinin ardından bulduğu ilk fırsatta sürünerek çatının altından çıktığını belirten Gürpınar, Olay sırasında can havliyle hareket edip karar verdiğini, elinde, bir bacağında ve belinde ufak çağlı sıyrık ve yaralanmaların olduğunu ifade etti. Çok korkutucu bir durumla karşı karşıya kaldığını, ölmesinin içten bile olmadığını, son anda kendisini kurtardığını söyleyen Gürpınar, bir süre üzerinde olayın şokunu atlatamadı.

KOOPERATİF BAŞKANI HIZLAN OLAY SONRASI SİTEYE GELDİ
Şans eseri çok daha vahim sonuçlar doğurmadan atlatılan bu ciddi kazada; bir kişi hafif yaralandı, bir otomobil ezildi ve hasar gördü, bazı elektrik telleri koptu. Olayı duyan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Hızlan ve iş yeri sahipleri bölgeye gelerek incelemelerde bulundu ve hasar tespiti yaptı.














HABER VİDEOSU:



Editör: Haber Merkezi