Ergün ÇELİK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in sıklıkla dile getirmesine ve son olarak Ulaştırma Bakanı’nın söz vermesine rağmen Tire – Belevi yolu can almaya devam ediyor. Adı ölüm yoluna çıkan Tire – Belevi yolunda dün (29 Ocak Pazar) 1 kişinin ölümü, 6 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bir kaza daha meydana geldi. 

Tire – Belevi yolunu Meclis’te sık sık dile getiren ve yol yapılana kadar peşini bırakmayacağını belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Onlarca kişinin ölümüne neden olan Tire-Belevi yolunun duble yol olacağı ve Nisan ayında ihaleye çıkılacağı söylenmişti. Üzerinden 7 ay geçmesine rağmen ihale süreci sonlandırılamadı, çalışmalar başlamadı. Biz o zaman uyarmıştık. Bu yolu bir an önce yapın, yoksa ölümlerden iktidarınız sorumludur, demiştik. 28 kilometrelik yolun yapımına bütün uyarılarımıza rağmen başlanmıyor. Yitirdiğimiz bu canların hesabını kim verecek” diye konuştu.

Son olarak Aralık ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a Tire-Belevi yolu ile ilgili son gelişmeleri soran Atila Sertel’e yanıt veren Bakan: “Yolun ihalesi yapıldı. İlgili katılımcılara bildirildi. Yasal itiraz süreçleri bekleniyor. İdareye iki itiraz var” demişti. Bakanın bu cevabının üzerinden de yaklaşık iki ay geçti ve yolla ilgili herhangi bir adım atılmadı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Dünyanın en büyük, en uzun köprülerini yapmakla övünen iktidar, onlarca cana mal olmasına rağmen 28 kilometrelik yolu yapamıyor. O yolda yitirdiğimiz bir can herşeyden daha değerli ve önemlidir. Sayın Bakan’a bir kez daha sesleniyorum. Bu yolu biran önce yapın” dedi.

Editör: Haber Merkezi