Enerji tasarrufu tedbirleri kapsamında, şehir merkezinde ve kırsalda birçok yerde aydınlatmaları kaldıran Gediz Elektrik Dağıtım şirketi, Tire’de şehitliği aydınlatan lambayı da sökünce tepki aldı.

 

Ergün ÇELİK

 

Tire Asri Kabristanlığı’nın kuzey – batı cephesinde yer alan şehitliğin, kenarında bulunan aydınlatma direğindeki ışığın söküldüğünü fark eden vatandaşlar duruma tepki gösterdiler. Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı ve Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel basın açıklaması yaptı.

Elektrik dağıtım şirketini kınadıklarını dile getiren Ayvalı, “Tasarruf uygulaması yapma bahanesi ile kamusal alanlardaki aydınlatmaları  sökmeye başlayan ve bu kapsamda işe köylerdeki sokak aydınlatmalarından başlamak yetmiyormuş gibi şehitliğimizi aydınlatan bir tek lambayı bu uygulama kapsamında söken TEDAŞ, yönetimini ve tüm sorumluları kınıyoruz. Şehitliği sokak kapsamında değerlendirip bir tek aydınlatmayı bile şehitlerimize çok görenler bilsinler ki, bu millet vatanın birlik ve bütünlüğü için canını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını canından aziz bilmektedir.” Dedi.

 

ASIL TASARRUF BU ZİHNİYETTEN YAPILMALIDIR

Dernek başkanı, açıklamasına şu şekilde devam etti ; “Şehitliğimizin daha fazla aydınlatılması ve tarihi bir ibret mekanı olarak sonsuza değin yaşatılması gerekirken tasarruf tedbiri bahanesiyle bir tek lambasını yerinden sökenler, milletimizin asıl tasarruf  etmesi gereken karanlık bir zihniyettir.

Unutulmasın ki, şehitliği karartarak tarihimizin karartılmasına göz yumanlar ve şehitlerimizin aziz hatırasına bu saygısızlığı yapanlar evlerinde şehitlerimizin canı pahasına kazanılan milli değerlerimizin sayesinde aydınlıkta oturmaktadırlar. Bize göre tasarruf yapmaya şehitliğimizden başlamak, geleceğimizi karartmaya yönelik basiretsiz bir ihanet gibidir. Bu milletin verdiği elektrik paraları bu uygulamayı yapanlara haram olsun.

 

DERNEK OLARAK ÖDEMEYE HAZIRIZ

Şehitlikteki aydınlatmanın derhal yerine takılmasını talep ediyor ve Tedaş'ın tüm faturasını dernek olarak üstlenebileceğimizi beyan ederiz.”

 

DEMİREL: “KÖPEKSİZ KÖY BULDULAR”

MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel ise konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Demirel’in açıklamasında şu  ifadeler yer aldı;  “Tire Gediz Enerji Dağıtım Şirketi ölüyü diriyi bıraktı şimdi de şehitlerimize göz dikti. Aziz Tireliler bazı illerimizde Elektrik dağıtım şirketleri yağmalanırken, sayaç okuyucular dairelerinden çıkamazken bu şirket deyim yerindeyse köpeksiz köy buldu değneksiz gezmektedir. O bazı illerimizde terörist mezarlarına heykel dikilirken şehitliğe dönüştürülürken, tam sistem ışıklandırma yapılırken bizim topraklarımızda vatanın bekası için toprağa düşmüş şehitlerimize tek lambalık ışıklandırma dahi çok görülmüş ve şehitliğimizi ışıklandıran lamba Tire Gediz Enerji Dağıtım şirketi Temsilciliği tarafından tasarruf genelgesi bahane edilerek sökülmüştür. Ne kadar fazla harcama varsa biz vatandaşa Kaçak Kullanım Bedeli vesaire altında yıkarak o bazı illerin dahi enerji açığını bizlerden karşıladıkları yetmiyormuş gibi şimdi de şehitliğimizi aydınlatan lambayı sökerek Gediz Temsilciliğinin Müdürü olduğunu her fırsatta ima eden İbrahim EGE bu uygulamasıyla bizlere ne gibi bir imada bulunmak istemiştir, tarafımızdan merak konusu olmuştur. Kendisinin bu yapılan için en kısa zamanda şehit ailelerinden ve kamuoyundan özür dilemesini ve yanlışından dönmesini beklemekteyiz. Ya da hassasiyetlerimize saygısızca davrananların derhal maaşları milletimizin vergi ve harçlarıyla ödenen kurumların başından bırakıp gitmesini istiyoruz. Bunun üçüncü bir alternatifi yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi