İzmir’in Tire İlçesi’nde sanayi esnafı ortak kullanım olan tuvaletlerinin kapatılmasının ardından tuvalet önünde toplanarak ilginç bir eyleme imza attı.


Ergün ÇELİK


Tire’de yaşanan tuvalet olayının ardından bir araya gelen sanayi esnafı yaşanan duruma isyan ederek yetkililerden yardım istedi. Küçük Sanayi Sitesi Ereğli Caddesi üzerinde 15 yıldan bu yana kullanımda olan tuvalet Tire Belediyesi’nin Büyükşehir’e bağlanmasıyla birlikte hizmete kapatıldı. İzsu yetkililerinin su sayacını sökerek suyunu kestiği  tuvalet sanayi sitesinde adeta mikrop yuvası haline geldi. Durumdan rahatsız olan sanayi esnafı konuyu yetkili birimlere ilettikleri halde sonuç bulamadıklarını idda etti. Yaşanan olayın ardından bugün öğle saatlerinde tuvalet önünde toplanan yaklaşık 50 esnaf duruma isyan etti. Esnaflar; “2015 yılında taş devrini yaşıyoruz, bu konuda yetkililerden çözüm bekliyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi. Tuvaleti olmayan sanayi esnafı, vatandaşların ihtiyaçlarını pet şişelere giderdiğini ve bu pet şişeleri sağa sola atarak ortaya son derece kötü bir görüntünün çıktığını idda etti.

Ege Tv’ye konuşan sanayi esnafı “ 15 yıldan bu yana hiçbir sorun yaşamadığımız tuvaletimizin suyu izsu yetkilileri tarafından kesildi. Sanayi esnafı olarak tuvaletimizi nereye yapacağımızı şaşırdık. Bazı duyarsız vatandaşlar suyu olmadığı halde tuvaleti kullanmaya devam ediyor. Hal böyle olunca ortaya çok bir görüntüyle beraber sağlıksız bir ortam çıkıyor. Tuvaletimiz şu anda mikrop yuvasına döndü. Yetkililer sayacımızı bağlasınlar gerekirse kullandığımız suyun parasını biz öderiz.” Dedi.  


Editör: Haber Merkezi