Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası Bölge Başkanı Resül Kara,Tire’de yeni göreve başlayan Kaymakam Mehmet Usta’ya açık bir mektup yazdı.
Kaymakam Usta’ya hoşgeldiniz diyen Kara, temsil ettiği sendikanın tespit ettiği eğitim aksaklıklarını ve bu aksaklıkların çözülmesi noktasında sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının dinlenilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kara’nın yazılı olarak basına servis ettiği açık mektubun tam metni ise şu şekilde; 


“Sayın Mehmet USTA – Tire Kaymakamı
        Öncelikle şehrimize hoş geldiniz, geldiğinizden bu yana sizi yakinen takip etmekteyiz.  Vatandaşı bulundukları mahalde ziyaret edip sıkıntılarını dinlemek güzel bir uygulamadır. Ancak Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi olan sendika veya derneklerle de bir araya gelip İlçemizde Eğitim, Kültür veya Sosyal yaşam alanlarındaki sıkıntıları bir de bizden dinleyip bu konularla ilgili rapor sunmamızı, idari işleyişten dolayı ilçede yaşanan birçok sıkıntıyı bir de bizlerden dinlemenizi isterdik. Galiba her zamanki gibi gözden kaçırılan konular yine ve tekrar gözden kaçırılarak yönetime katkı sunmamızın önüne geçilmiş ve Sivil Toplum Kuruluşu olan Sendika,  Dernek, Vakıf, platform gibi kuruluşlar tarafınızdan da hiçe sayılmıştır.
        Oysa aşağıda bir kaçından bahsedeceğim konular bu tür yok sayışların kabul edilemez olduğunu sizlere de gösterecektir. Çünkü saydığım kuruluşlar sadece bir meslek kuruluşu değil halkın bire bir yanında sıkıntılarına şahit olan ve dile getirmekten de hiçbir zaman imtina etmeyen kuruluşlardır. Bu Kuruluşlar hukuk normlarında ve bu normların işleyişi ile ilgili yeterli bilgi ve beceriye sahip kuruluşlardır.
        Örneğin Ülkemizde Okulların açılma ve tatile girme tarihleri yıllar önceden bilinmesine rağmen bu gün ilçemizde Ortaöğretim Taşıma ihalesinin 11 Kasım 2014 Tarihine bırakılmasının hukuksal bir izahı yoktur. Çünkü Zorunlu Eğitim On iki (12) yıldır ve Sosyal Devletin Kanundan daha üstün olan ilkesi gereği Zorunlu Eğitim Giderleri Devlet bütçesinden karşılanır ama ne hikmetse yasal bir dayanak sunmaksızın ilçemizde Köylerden gelen öğrencilerimiz halen taşınamamakta ve doyurulamamaktadır.  Bu işin bir sorumlusu var mı diye sorsak herkes topu birbirini üzerine atar ki atmıştır zaten. 
        Okullar açılalı üç ay olmasına rağmen halen okul önlerinde trafik işaretlemeleri ve kasisler düzenlenmemiş durumdadır. Bunun yapılma olanağı desek bin bir çeşit izin, müsaade ve kararlara bağlıdır. Bu durumla ilgili de okulların açılma tarihi belli değil ve muallâktadır herhalde ki ikinci dönem başına veya ortasına yetişir belki diye düşünmekteyiz.
        Öte yandan bir sürü yasal dayanak mevcutken ilçemizde diğer bölge köylerinde öğrenci sayıları daha az olmasına rağmen güneydoğu dağ köylerine çeşitli bahanelerle okul yapılmaması ve altı (6) yaşındaki çocukların kırk dört (44) Kilometre dağ yollarında iki kelime öğrenebilmek için sabah akşam eziyet çekmesine göz yumulmakta. Daha yakın okullar var iken taşımalı eğitimin büyük çoğunluğunun Toki’ye verilmesinin yasal bir yanı olmamakla birlikte bu konu devleti de araç başına günde dokuz (9) Kilometre zarara uğratmaktadır.
        Sayın Kaymakamım Makamınızın bulunduğu mahalden yukarısındaki sokak ve caddelerin zemini bitmiş durumda olup, bu güne kadar Tire Belediyesince imkânlar ölçüsünde ıslah edildi ancak gelirlerin büyük çoğunluğu Hükümetin Bütün Şehir Yasasıyla Büyük Şehir belediyesine aktarıldığından bundan sonra bu hizmetlerin Tire Belediyesince yapılabilme şansı neredeyse tükenmiştir. İnsan yaşayan bir toplumda insanlar arası ayrıma göz yummamak adına makamınızdan Alttaki kesimde bulunan sokaklarla yukarıda bulunan sokakların eşit seviyeye getirilmesi gerekmez mi? Bunun için inanıyorum ki sizin de bir görev ve sorumluluğunuz yoktur ancak biz bu ilçede yaşıyorsak hep beraber el birliğiyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntı da yoktur. Bizim İnancımız budur. Yeter ki bir ve beraber olalım.

        Evet sayın Kaymakamım Tire’ ye hoş geldiniz. İlçenin Sıkıntılarını çözmek için gerekli ehemmiyeti göstermeniz dileğiyle hoşça kalın, sağlıkta kalın.”


Resül KARA
Kuvayı Eğitim Sen Bölge Başkanı

Editör: Haber Merkezi