Tire Eğitim İş Sendikası üyeleri, önceki gün Salı Pazarı’nda canice katledilen genç üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın fotoğraflarının bulunduğu yapışkan yaka kartlarından halka dağıttı.



Vahşice saldırılan genç kızın ölümünün bu tür olayların son bulması adına milat olması ve toplumda şiddet ve sapıklık noktasında benzer örneklerin bir daha yaşanmaması adına farkındalık yaratmak adına bu çalışmayı yaptıklarını belirten Eğitim İş Tire Temsilcisi Zekai Kolay, “Kadınlarımıza, genç kızlarımıza ve çocuklarımıza yönelen şiddete karşı toplum olarak dur demeli ve bu bilinci yaratmalıyız” dedi.

Tireli Eğitim İş Sendikası mensupları olarak 5-6 kişiden oluşan 5 ekiple Salı Pazarında öğlen saatinde bu faaliyeti yürüttüklerini, vatandaşların yakalarına yapıştırıcı yaka kartı, dükkanların da camlarına yine büyük boy yapıştırıcı kartlar yapıştırdıklarını belirten Kolay, kartların üzerinde Özgecan Aslan’ın bir fotoğrafının bulunduğunu söyledi. Vatandaşların yaptıkları çalışmada kendilerine destek olduğunu ve büyük bir istekle yaklarına astığını söyleyen Kolay, bu vahşi cinayetin toplumda büyük bir üzüntü ve infial yarattığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi