Tire’deki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, öğlen saat 13:30’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni yapılması ile başlandı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut’un Atatürk anıtına çelenk sunması ve akabinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sonuçlanan çelenk töreninin akabinde Tire Belediyesi Gösteri ve Konferans Salonu’nda BAÇ Fen Lisesi tarafından hazırlanan salon programına geçildi.


EMEKLİ OLAN ÖĞRETMENLERE ‘HİZMET ŞEREF BELGESİ’ VERİLDİ
Cumhuriyet Meydanı’ndaki programda olduğu gibi salon programında da protokol üyeleri yerini aldı. Programda okul öğrencilerin, öğretmenlerinin yardım ve desteği ile hazırladığı; şiir dinletileri, skeçler, ve video sunumları sahnelendi. İlçe çapında ilk ve orta dereceli okullarda yapılan ‘Öğretmen’ konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bu yıl içerisinde emekliye ayrılan öğretmenler sahneye davet edildi. Yıllarını öğretmenlik mesleğine adayan emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgesi’ takdim edildi. Programın devamında “Benim Adım Öğretmen” adlı sunum öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Müzik dinletisinde bulunuldu ve halk oyunları gösterisi ile kapanış yapıldı.


15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
24 Kasım Öğretmenler Günü’nün en özel anlarından biri de Tire Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Mesleki Eğitim Merkezi okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilerinin büyük emeklerle hazırladığı “15 Temmuz Tarihi Değiştiren Direniş” adlı fotoğraf sergisinde, 15 Temmuz gecesi yaşanan işgal girişimine karşı kahramanca direnen milletimizin yazdığı destanın yer aldığı fotoğraflar ile sonrasında yaklaşık 1 ay süren ‘Demokrasi Nöbetleri’ etkinliklerinde çekilen fotoğraflar yer aldı.


İŞGALCİLERE KARŞI GÖSTERİLEN DİRENİŞİ ANLATAN 50 ESER
Anadolu Ajans’ın arşivinde bulunan o geceye ve sonrasındaki vatanı bekleme gecelerine ait birbirinden değerli ve anlamlı 50 adet fotoğraf karesinin yer aldığı serginin açılışında protokol üyeleri ve çok sayıda öğretmen yer aldı. Sergi açılışı öncesi katılımcılara kokteyl verildi. Tireli vatandaşların ziyaret edebileceği sergi 10 gün süreyle açık olacak.
Editör: Haber Merkezi