Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanını aldığı günden bu yana 24 Kasım öğretmenler günü olarak kutlanıyor.
İlk tören Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında gerçekleşti. Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla Cumhuriyet Meydanındaki tören tamamlandı.
Çelenk sunumunun ardından tören, Tire Belediyesi Kültür Salonunda devam etti. Tire 4 Eylül Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz ve Emekli Öğretmen Şadi Çakmak yaptı. Törende, Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

BELGESEL BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Tire Dörteylül Ortaokulu tarafından hazırlanan salon programında gösterilmek üzere haftalar süren çalışmanın ardındna ortaya çıkan belgesel, izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Medya sponsorluğunu Çelik Medya ve TireVizyon’un üstlendiği 15 dakikalık belgeselde, bu yıl emekli olan öğretmenlerle yapılan sohbetler yer aldı. 

KAYMAKAM TANRISEVEN: “SİZLER, KUTSAL BİR MESLEĞİ İCRA ETMENİN ONURUNU TAŞIYORSUNUZ”
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şunları söyledi: 
“Sizler, kutsal bir mesleği icra etmenin onurunu taşıyorsunuz. Yarınımız olan fidanlarımız sizlere emanettir. Sizler birer, kültür mihmandarı, toplumu inşa eden birer sanatkar, mimar, mühendis ve işçilersiniz. Çocuklarımıza çağın gerektirdiği bilgi donanımın kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak en önemli şiarımızdır.”
Törene Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Salih Sungurtekin, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, diğer kurum yöneticileri ve çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.
 

Editör: Haber Merkezi