Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını müteakip günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı TOKİ Mahalle Muhtarı İbrahim Ukil yaptı. Ukil konuşmasında “Muhtarlık Müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eder” dedi.
       Ukil şöyle devam etti: ''Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Muhtarlarımız hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.'' 
     Kaymakam Tanrıseven: ''Muhtarlar, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eder''
    Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Muhtarlar günü münasebeti ile Öğretmenevinde muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlık müessesinin önemine dikkat çeken Kaymakam Tanrıseven ''Muhtarlık, yerel katılımın en eski örneği ve demokrasi zincirimizin en önemli halkasıdır. ''Muhtarlar, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eder” şeklinde konuştu. 
       Muhtarlar günü münasebetiyle törene katılan muhtarlara ve davetlilere Öğretmenevi bahçesinde ikramda bulunuldu. Programa Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’in yanı sıra daire amirleri ve muhtarlar katıldı.
 

Editör: Haber Merkezi