Tire Kaymakamı Mehmet Usta, kurum müdür ve yöneticilerinin de eşlik ettiği haftalık mahalle toplantılarını, geçtiğimiz gün Fatih Mahallesi ile sürdürdü. Mahalleli; Turgut Özal Bulvarı üzerindeki hızlı akan trafikten ve lise ve orta okul öğrencilerinin ders saatlerinde okul dışında uygunsuz ortamlarda veya durumda görülmesinden şikayetçi.


Tire Kaymakamı Mehmet Usta’nın göreve başladıktan kısa bir süre sonra başlattığı her hafta bir mahallede, mahalle sakinleri ve ileri gelenleri ile buluşma ve yüz yüze görüşme yapma maksatlı ‘mahalle toplantıları’nın 8.’sini geçtiğimiz hafta Cuma günü Fatih Mahallesi’nde yaptı. 

KURUM MÜDÜRLERİ, KAYMAKAM USTA’YA EŞLİK ETTİ
Kaymakam Usta’ya bundan önceki toplantılarda olduğu gibi, kurum müdürleri eşlik etti. Toplantıda; Emniyet, İlçe Milli Eğitim, Müftülük, Vergi Dairesi, Toplum Sağlığı, Nüfus Müdürlüğü, İlçe Gıda ve Tarım, Kadastro Müdürlüğü, Kaymakamlık Yazı İşleri, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Gediz A.Ş. müdür ve yöneticileri hazır bulundu.

MAHALLELİNİN TOPLANTIYA İLGİSİ DÜŞÜK KALDI
Fatih Mahalle Muhtarı Reha Sağlam’ın ev sahipliğinde yapılan toplantının adresi Tuğra Kafe ve Kahvaltı Salonu oldu. Toplantıya mahalle sakini anlamında çok fazla katılım olmadığı görüldü. Çoğunluğunu bayanların oluşturduğu yaklaşık 15-20 kişiden oluşan mahalle sakini vatandaşlar, söz alıp sıkıntı, istek, şikayet ve beklentilerini Kaymakam Usta ve kurum müdürlerine iletti. 

ÖĞRENCİLERİN OKUL SAATİNDE, DIŞARIDA UYGUNSUZ HALDE GÖRÜLMELERİ ŞİKAYET EDİLDİ
Dile getirilen sıkıntı, istek ve şikayetler içerisinde en çok dikkat çeken ve çokça ifade edilen konular; Mahallenin ortasından geçen ve araçların çok hızlı yol almasından dolayı mahalle sakinlerini oldukça tedirgin eden Turgut Özal Bulvarı’ndaki tehlikeli araç trafiği konusu ile lise ve orta okul seviyesindeki bazı çocukların okul saatlerinde okuldan bir şekilde kaçıp kendileri için uygun olmayan mekanlarda veya sokakta uygunsuz hal ve tavırlar içinde görülmeleri ve bundan dolayı okul yönetimlerinin daha dikkatli davranması konusu dile getirildi. 

KAYMAKAM USTA, ŞİKAYET VE İSTEKLERLE İLGİLİ NOT ALDI
Kaymakam Usta, konuyla ilgili olarak Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut’a gerekli incelemelerin yapılması, alınabilecek önlem varsa eğer, bu önlemlerin alınması yönünde çalışma başlatılması için talimat verdi.

Editör: Haber Merkezi