Ege Üniversitesi’ndeki olaylarda yaşamını yitiren Fırat Çakıroğlu’nun acısı tüm yürekleri dağlarken, çeşitli çevrelerden de olaya tepkiler sürüyor. Kuvayi Milliye Eğitim Sen, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, hükümeti, üniversite yönetimini ve polisi eleştirdi.

Ercan ÇELİK

Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası İzmir Bölge Başkanı Resül Kara’nın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; 
“Değerli Kamuoyu,  Siyasi iktidar ve Bilmesi gereken herkes,  bilmenizi isteriz ki Türkiye Cumhuriyetinin bizatihi kendisi vatanın bütünlüğü, milletin varlığı ve birliği, bayrak, örf ve ananelerimizin korunması için Türk milleti tarafından teşkil edilmiş bir yapıdır.

        Bu gün okullarımızda, üniversitelerimizde bırakın eğitim güvenliğini eğer öğrencilerimizin dahi can güvenliği sağlanamıyorsa ve vatan millet aşığı, vatanın birliği ve dirliği için mücadele veren tek aşkı vatan ve bayrak olan aydın ve Türkçü bir gencimiz, vatanı bölmek için çaba gösteren, 30 bin canı katleden bir caninin posteriyle sloganlarıyla adeta köpeksiz köyde gezercesine sokaklarımızda dolaşan eli kanlı katillerce katledilebiliyorsa, siyasi iktidar bundan bir ders çıkartıp derhal hükümetten istifa etmelidir. Çünkü istifa da onurlu bir davranıştır.

        Öte yandan olayın vahametini Vekillerimizden ve olayı bizzat yaşayanlardan dinleyince adeta kanımız dondu. Ege Üniversitesinde uzun zamandır süren bu gerilimi üniversite yönetiminin çözmeye yönelik bir çabasının olmamış olması, önlem almamış olması ve olayın katliamla bitmesine seyirci kalmasının eğer bir sonucu varsa üniversite yönetiminin topunun “Biz bu işi beceremiyoruz” diyerek istifa etmesidir. Bu tür gerilimlerin başka üniversitelerde de özellikle çıkartıldığını bu gün Üniversite ortamlarının gergin bir atmosferde olduğunu biliyoruz. Bu gerilimler hangi servisler tarafından tırmandırılıyorsa yetkililerin bulması ve gereğini yapması Milli Güvenliğimiz açısından önemlidir. Bağlayan kurumları göreve davet ediyoruz. Kanımızı donduran bir başka husus var ki eğer doğru ise yazıklar olsun demekten başka şu an elimizden bir şey gelmiyor. Ama bu demek değildir ki ilelebet elimizden bir şey gelmeyecektir. Yiğidimiz, Aslanımız, Şehidimiz Fırat ÇAKIROĞLU kardeşimiz yaralı halde tam 45 dakika yerde ambulans beklemiştir. Oysa Ege Üniversitesi kampusunun dibi Ege Üniversitesi Hastanesi, Fırat kardeşimizin oradaki polis otolarından birine konulup o hastaneye yetişmesi iki dakikadır. Ancak Polis Yaralımızı otolarına almamak için otolarının kapılarını kilitlemiş. Yazıklar olsun ve İzmir emniyeti Fırat’ımızın ölümüne sebebiyet vermekten dolayı top yekûn istifa etmelidir. Keşke siyasi iktidar Polisimize sadece kendi parti binalarının önünü bekletmekten gayrı can güvenliğimizle ilgili görev ve yetkiler de verip katliamların önüne geçebilse Cumhuriyetin kuruluş ilkelerini koruyabilseydi.

        İzmir valisi Mustafa TOPRAK’ın konu ile ilgili açıklamasını dinlendik, Sayın Vali Bey diyor ki “Karşıt görüşlü iki grubun kavgası” sayın valim siz o makamda toprak bütünlüğümüz, milletimizin birliği ve dirliği, Bayrağımızın gönderden indirilmemesi için bulunmuyor musunuz? Pkk.  bir terör örgütü değil mi? Yiğidimiz Fırat ÇAKIROĞLU üniversitenin koridorlarındaki “Pkk. Burada” yazılarının oradan silinmesi için mücadele verirken şehit edilmedi mi? 
Bunu iki karşıt görüşlü grubun kavgası olarak niteleyip olayı basit bir konuma indirgeyemezsiniz. Burada bir vatanseverin, vatan hainlerince katledilmesi olayı vardır ve Fırat ÇAKIROĞLU kardeşimiz de Türk milletinin şehididir. Vali beyin bu tutumu hoş bir tutum olmamıştır.
        Şehidimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve tüm Türk milletine sabır ve metanet temenni ederiz.”

Editör: Haber Merkezi