Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak İstiklal Marşı’nın 97. kabul yıldönümü ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. İstiklal Marşı’nın Ordumuzu ayakta tutan, ona güç kuvvet veren en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Kıvrak, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı dizelerle kayıtlara geçti. Üzerinden 97 yıl geçmesinin ardından dizeleriyle ve Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözleriyle yürekleri kabartmaya devam ediyor.

İşgal altında geçen yıllarda halkın ve ordunun moral gücünü artıracağı düşünülerek marş yarışması düzenlenmiştir. Yarışma sonucunda dizeleri inceleyen Milli Eğitim Bakanlığı bakan Hamdullah Suphi aracılığıyla Mehmet Akif Ersoy’a yarışmaya katılması konusunda teklifte bulunmuştur. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşı karşılığında tek bir şartı vardır; o da ödül almamaktır.

23 Nisan 1920’de açılan TBMM hükümeti yeni bir ordu kurarken bu orduyu ayakta tutacak, ona moral verecek güçleri de harekete geçirme çabasındadır. Yayınlanan gazeteler halkı işgal güçlerine karşı direnmeye, birlik olmaya, cesaret vermeye uğraşmaktadır. Gazete ve dergilerin önemli miktarları hükümet tarafından satın alınarak cephelere gönderilmekte, mitingler düzenlenmekte ve camilerde vaazlar verilmektedir. İstiklal Marşımızın kabulü halkımızın ve ordumuzun cesaretini, moralini ve vatan aşkını büyük ölçüde yükseltmiştir.

Dizelerindeki yüksek inanç, iman ve vatan aşkı ordumuzun ve milletimizin zaferini muzaffer kılmıştır.

İşte o günlerden bu yana yüze al bayrağımız gibi İstiklal Marşımız da Cumhuriyetimizin ve Bağımsızlığımızın sembolü haline gelmiştir”

Editör: Haber Merkezi