Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in talimatı doğrultusunda çalışmalarına başlanan Kaymakamlığımızın Logosu vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılanmıştı.

Tire Kaymakamlığının logosu, Ahi Evran Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi Makina Teknolojileri Öğretmeni Murat Balcı tarafından tasarlandı. Logonun tescil süreci de Kaymakam Tanrıseven'in talimatı doğrultusunda başlatılmıştı.

    İzmir Valiliği bünyesinde faaliyet yürüten ilgili komisyonun titiz incelemeleri ve belirlenen kriterlere uygun bulunan logomuz onaylanarak, Kaymakamlık Logosunun tescil işlemleri tamamlandı. İzmir Valisi Sn. Erol Ayyıldız’ın onayı ile resmiyet kazanan logomuz, Tire Kaymakamlığının kurumsal kimliğinin bir parçası oldu.

 
    Kaymakamlık Logosunda Tire'ye özgü birçok motif kullanıldı. Tire'nin Efesi, urganı, inciri, zeytini, sütü, keçesi, lalesi, camileri, şiş köftesi gibi asli unsurlarının yanında Atatürk’ün üste, ay yıldızımızın merkeze alınarak orta parkın ön plana çıktığı çalışmada sekiz yolun orta parka açılması resmediliyor. Kaymakamlık Logosu ayrıca Türk ve İslam tarihinde önemli yeri bulunan, Selçuklu ve Osmanlı’nın sekiz köşeli yıldızı olan Rub El Hizb ile de karakteristik bir bütünlüğü sembolize ediyor. 


 
TANRISEVEN: ''DÜNÜ VE BUGÜNÜ İLE BİR BÜTÜNÜ YANSITAN LOGOMUZ HAYIRLI OLSUN”
 
Kaymakam Tanrıseven konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi. ''Tire Kaymakamlığı Logosu uzun ve titiz bir çalışma sonucu ortaya çıktı. Tescil süreci de sorunsuz tamamlandı. Tire Kaymakamlığının logosunda, hem geçmiş var, hem Cumhuriyetimizin ve günümüz Tire’sinin değerleri, ürünleri var. Selçuklu ve Osmanlı’nın kadim kentlerinden biri olan Tire’nin tarihinde yer alan objeler, Atatürk ve şanlı bayrağımız ve yerel değerlerimiz Kaymakamlık logosunda vücut buldu. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor; Logomuzun ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.''
 

Editör: Haber Merkezi