Tire’nin yeni Kaymakamı Mehmet Usta, mahalle ziyaretlerine başladı. Tanışma, mahallelinin sıkıntı ve isteklerini bizzat dinleme maksadıyla yapılmaya başlanan toplantılarda, ilçedeki çeşitli kurum ve kuruluşların müdür ve yöneticileri de yer aldı.


Eylül ayı içinde Tire’de göreve başlayan ilçemizin yeni Kaymakamı Mehmet Usta, gerek hizmetlerin daha etkili bir şekilde yapılması, gerek Tireli vatandaşlarla tanışma, gerekse vatandaşların sorun ve isteklerini birebir görüp, not almak amacıyla mahalle ziyaretlerine başladı. İlk ziyareti Duatepe Mahallesine yaptı. Kaymakam Usta’nın yanında çeşitli kurum ve kuruluş yöneticileri de yer aldı.
Duatepe Mahallesi Muhtarı Muharrem Ötegen ve mahalle sakinlerinin, Ekinhisar Meydanı’ndaki Akkurt Kahvehanesi’nde karşıladıkları Kaymakam Mehmet Usta’nın yanında yer alan isimler arasında; Garnizon Komutanı Yzb. Fırat Rıza Cihan, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Müftü Salih Sağlam, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bayram Şahingöz, Vergi Dairesi Müdürü Rıfat Demir, Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ulvi Toprak, Mal Müdürü Niyazi Kesim, Kaymakamlık SYDV Müdürü Murat Karakaptan, ve İlçe Tarım, İlçe Halk Kütüphanesi, Gediz A.Ş. , Tapu Müdürlüğü gibi kurumların yöneticileri yer aldı. 

TOPLANTI, KAYMAKAM USTA’NIN KENDİNİ TANITMASI İLE BAŞLADI
Toplantının başında kısa bir konuşma yapan, kendisini tanıtan Kaymakam Usta; bu toplantıları her hafta bir mahallede yapacaklarını ve o mahallenin sakinleri, muhtarı ve ileri gelenleri ile bir araya gelip mahallenin ve bölgenin sorunlarını ve isteklerini dinleyeceklerini belirtip, karşılıklı görüş alışverişi yapacaklarını söyledi.
Kahvehanede bulunan vatandaşlardan söz alan kimileri konuştu. Özellikle başta mahalleden motosikletleri ile saygısızca geçen gençleri ile Toptepe yolu ve diğer bazı alanlara içki içmek için gelen kişilerin yarattıkları rahatsızlık dile getirildi.

KURUM MÜDÜR VE YÖNETİCİLERİ SÖZ ALIP KENDİLERİNİ İLGİLENDİREN ALANLARDA AÇIKLAMALARDA BULUNDULAR
Bunun üzerine söz alan Emniyet Müdürü Kiremitçi, bu gibi kişilerle mücadele etmek için ellerinden geleni yaptıklarını, fakat her an her yerde olabilmek ve yüzlerce motosikletliyi her an kontrol etmelerinin söz konusu olmadığını belirtti. Kiremitçi, mahalle sakinlerinden olası şüpheli durum ve kişileri kendilerine iletmelerini, bunun suçla mücadelede önemli olduğunu belirtti. 
Kiremitçi’nin yanı sıra toplantıda kısa kısa konuşan kurum müdürleri ve onların kendi kurumları ile ilgili olarak dile getirdikleri açıklamalar şöyle oldu:
Vergi Dairesi Müdürü Rıfat Demir, yeni torba yasa ile yürürlüğe giren vergi dairesine borçlu olan vatandaşların istemeleri halinde borçlarının uygun şartlarda yapılandırılmasının uygulandığını ve Kasım ayı sonuna kadar başvuruların alındığını açıkladı.

Askerlik Şubesi Başkanı olan Yzb. Fırat Rıza Cihan, bu dönemlerde gençleri askere gönderdiklerini, bu vesile ile mahalle sakinlerine; gençlerin askere gitmeden önce kendi hayatlarına mal olacak şekilde çılgınca hareket ve kutlamalarda bulunmalarının kontrol edilmesini anne ve babalardan istediğini belirtti. Cihan, bazı gençlerin askere gidemeden, askerlik öncesi eğlencelerde trafik kazası veya diğer kazalar ile öldüklerinin bu durumda ortaya çıkan acının sadece aileleri değil, kendilerini de üzdüğünün belirtti.

Müftü Salih Sağlam, mahalle sakinlerine dini vecibeleri yerine getirmenin önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı ve mahalle sakinlerine Ekinhisarı Camiindeki din görevlilerinden memnun olup olmadıklarını sordu. Müftü Sağlam, semtlerinde bulunan kahvehanelerde başta dini içerikli kitaplar olmak üzere, çeşitli kitap türlerinden oluşan kütüphane oluşturmalarını da tavsiye etti.
İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, ise bölgede oturan ve tarımla uğraşan vatandaşların Devlet’in sunduğu tarım ve hayvancılığı destekleme pirim olanaklarından faydalanabilmeleri için ÇKS sistemine kayıtlı olmaları açıklamasında bulunuldu.
İlçe Kütüphanesi Müdüründen, kütüphane bünyesinde verilen yetişkinlere özel ücretsiz bilgisayar kullanımı kursu verildiğini açıklayarak isteyenlerin kendilerine gelebileceklerini söyledi. 
İçilen çaylar eşliğinde devam eden sohbetin sonunda, “Başka sorunu ve söylemek istediği bir şey olan var mı ?” diye soran Kaymakam Usta, başka söz alan olmadığını görünce toplantıyı sona erdirdi. Ve Katılımcılara teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi