Tire Kaymakamı Mehmet Usta, mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Usta’nın bu haftaki durağı ise İbn-i Melek Mahallesi oldu.

Ergün ÇELİK

 

Tireli vatandaşların dilek ve şikayetlerini yerinde incelemeye yönelik yaptığı mahalle toplantılarına ara vermeden devam eden Tire Kaymakamı Mehmet Usta, ilçedeki kurum ve kuruluş müdürleri ile birlikte her hafta farklı bir mahalleyi ziyaret ediyor. Tire Kaymakamlığı’nın hazırladığı toplandı programının bu haftaki adresi İbn-i Melek Mahallesiydi.

 

Kesikbaş Kahvehanesi’nde düzenlenen toplantının ev sahipliğini İbn-i Melek Mahallesi Muhtarı Saim Yorgan yaptı. Toplantıya kendini tanıtmakla başlayan Kaymakam Mehmet Usta, daha sonra mahalle sakinlerine söz hakkı vererek tek tek herkesin dilek ve şikayetlerini dinledi. Konuların muhatabı olan kurum ve kuruluş müdürleri de mahalle sakinlerinin isteklerini karşılamak üzere gerekli notlarını aldı. Yoğun katılımın olduğu toplantıda mahalle sakinleri bir çok konuda isteklerini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden bir vatandaşın Yavukluoğlu Camii’nin bazı camlarının kırık olduğunu söylemesi üzerine söz alan Tire Müftüsü Salih Sağlam, bu konuda vatandaşlara da görev düştüğünü belirtti. Sağlam yaptığı açıklamada; “Tire’de bulunan Camiilerin 45’i Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait. Vakıfların buradaki camileri tek tek koruyup kontrol etmesi çok zor. Burada vatandaş olarak bizlere de görevler düşüyor. Mahalle sakinlerinin de camileri koruyup kollaması gerekiyor.” Dedi.


EMNİYET MÜDÜRÜ FATİH KİREMİTÇİ VATANDAŞI UYARDI

Kesikbaş kahvehanesinde düzenlenen toplantıda söz alan Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi son zamanlarda artan telefon ve internet dolandırıcılığı konusuna dikkat çekerek vatandaşı uyardı. Kiremitçi, mahalle sakinlerinden şüpheli bir durum söz konusu olduğunda 155’i aramalarını istedi. 155 hattına gelen her ihbarın anında değerlendirildiğini söyleyen Kiremitçi; “ 24 saat vatandaşımızın hizmetindeyiz. Ne zaman ararsanız arayın bizler gelip gitmekten sıkılmayız. Polis sizlerin desteği ile başarıya ulaşır.” Dedi.


YÜZBAŞI FIRAT RIZA CİHAN AİLELERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Tire’de bazı hazır askerlerin askere gitmeden önceki son günlerde yaptığı olumsuz davranışlar üzerine söz alan Tire Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Fırat Rıza Cihan, ailelere çocuklarını uyarmaları konusunda çağrıda bulundu. Cihan yaptığı açıklamada; “ Öncelikle şubemizden sevk evrağını alıp askerliğini yapmak üzere görev yerlerine gitmeye hazırlanan kardeşlerimize ve onların ailelerine sesleniyorum. Asker eğlenceleri adı altında aşırı alkol tüketiminin verdiği olumsuz davranışlar bizleri son derece üzüyor. Buna bağlı trafikte düzenlenen komvoylar da oldukça tehlikeli bir hal alıyor. Özellikle askerden önceki son 1 hafta içinde çocuklarımızı dikkatli olmaları ve olumsuz davranışlardan uzak durmaları konusunda uyarmalıyız. Bu konuda herkesin hassasiyet gösterip yakınlarını uyarması gerekiyor.” Dedi.

Mahallesinde düzenlenen toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhtar Saim Yorgan ise toplantıya katılan Tire Kaymakamı Mehmet Usta ve beraberindeki tüm kurum kuruluş müdürlerine teşekkür etti. Tire Kaymakamlığı’nın düzenlediği mahalle toplantılarının önümüzdeki haftaki adresinin Karacaali Mahallesi olduğu belirtildi.


Editör: Haber Merkezi