Geçtiğimiz Tire’de göreve başlayan ilçemizin yeni Kaymakamı Mehmet Usta, geldiğin günden bu yana geçen yaklaşık 25 gün içinde kendisine ziyarette bulunan kurum, kuruluş ve kişilere iade ziyaretlerine başladı. 

Ergün ÇELİK

Bu ziyaretler kapsamında dün 4 noktaya giden Kaymakam Usta’ya Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bayram Şahingöz eşlik etti. Kaymak Usta ilk olarak AK Parti’nin eski ilçe başkanı ve son yerel seçimlerde belediye başkanı olan Mehmet Çeltikcoğlu’nu ziyaret etti. Daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatını, Devlet Hastanesi Başhekimini ve Süt Kooperatifi Başkanının ziyaret etti. 

İLK ZİYARET NOKTASI MEHMET ÇELTİKCOĞLU OLDU
Kısa kısa sürelerle yapılan ziyaretler yaklaşık olarak 2,5 saat kadar sürdü. Kendisini ziyaret ederek ‘hoş geldiniz’ diyerek güzel bir jest yapan siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve STK temsilcilerini ziyaret ettiğini ve bu sebeple Tire’yi de yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Kaymakam Usta, bu ziyaretlerinin devam edeceğini belirtti.

AK PARTİ’DE BAŞKAN KAMİL YALDIZ VE YÖNETİCİLER KARŞILADI
Mehmet Çeltikcoğlu tarafından ofisinde ağırlanan Kaymakam Usta’yı AK Parti ilçe teşkilatında İlçe Başkanı Kamil Yaldız, Kadın Kolları Başkanı Sacide Ebeoğlu, Belediye Meclis üyesi Selman İçelli  ve partinin ileri gelenleri karşıladı. Burada Kaymakam Usta’ya, AK Parti Tire Teşkilatı ve Tire’ye son yıllarda yapılan hizmetler hakkında bilgiler verildi.

KAYMAKAM USTA, HASTANE HAKKINDA ÖVGÜ DOLU SÖZLERDE BULUNDU
Hastane’de Başhekim Op. Dr. Fatih Hayali ve Hastane İdari İşler Müdürü Okan Albayrak tarafından karşılanan Kaymakam Usta, Tire Devlet Hastanesi ve verilen sağlık hizmetleri ile ilgili olarak Fatih Hayali’den bilgi aldı. Kaymakam Usta, Tire’deki hastanenin her açıdan üst düzey bir sağlık üssü olduğunu belirterek, Hastane ile ilgili olarak övgü dolu sözlerde bulundu.

SÜT KOOPERATİFİNİN ÜRETİM GÜCÜ VE BÖLGEDEKİ ETKİSİ KAYMAKAMI ETKİLEDİ
Kaymakam Usta’nın son durağı Süt Kooperatifi oldu. Burada Başkan Mahmut Eskiyörük, Başkan Yardımcısı Bahattin Titiz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kaymakam Usta’ya Başkan Eskiyörük tarafından Kooperatif hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Kooperatifi dünü ve bugünü ile ortaya koyduğu performans ve imkanları açısından anlatan Başkan Eskiyök’ün söyledikleri Kaymakam Usta’yı oldukça etkilendi. Ankara’dayken Tire Süt Kooperatifi adını duymadığını belirten Kaymakam Usta, bu çapta kapasiteye ve üretim gücüne sahip bir kooperatif beklemediğini ama gördüğü kooperatifin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

“TİRE’DE TARAFLARI BİR ARAYA GETİRECEK BİR AĞABEYE İHTİYAÇ VAR, O SİZ OLUN”
Başkan Eskiyörük’ün, “Tire’nin ihtiyacı olan tek şey burada herkesi bir masa etrafında toplayıp abilik yapabilecek ve Tire yararına ortak çalışmalarını sağlayacak bir ağabeydir” diyerek kendisinden Tire’de bir türlü bir araya gelmeyen kesim ve isimlerin bir araya gelmesinde yardımcı olması yönündeki istekte bulunması, Kaymakam Usta’dan “Benim de bu yönde amacım var” şeklinde karşı cevapla olumlu yanıt buldu.

Editör: Haber Merkezi