Kahraman ecdadımız tarafından gerçekleştirilen büyük istiklal mücadelesi ve zaferi, bağımsızlık ve vatan şuuruyla bütünleşen millet ruhunun tarihimizdeki en görkemli örneklerinden biridir. 
Bu büyük zaferle birlikte vatan topraklarımız, bir defa daha Türk milletinin kaderiyle bütünleşmiş ve akabinde de Türkiye Cumhuriyeti'nde vücut bulmuştur.
    Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. 
İstiklal mücadelemizin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet iddiamızı gerçekleştirmek için azim ve kararlılıkla mücadeleye her zaman devam edeceğiz.
    Bu inançla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin yiğit kahramanları ile bütün şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum.
 

Editör: Haber Merkezi