Dr. Hasan Tanrıseven’in yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; 


“Bu mukaddes topraklar, bizlere vatanı için seve seve canını ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimizin mirasıdır. Bizler birlik ve beraberliğimiz ile her türlü zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmış bir milletiz.
     18 Mart’ta ‘‘Çanakkale Geçilmez’’ dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiş, vatan aşkını ve bağımsızlık inancımızı güçlü biçimde ortaya konulmuştur. Çanakkale'de ve Milli Mücadelede topyekûn el ele veren milletimiz Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır. 


Türk Milleti, geçmişten bugüne değin türlü tertiplerle karşı karşıya kalmış ve bu hain planları birlik ve beraberlikle boşa çıkarmıştır.  18 Mart’tan 15 Temmuz’a ve günümüze değin bu vatan için şehit olan tüm kahramanlarımız milletimizin gönlünde en yüce yere sahiptir. 
Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
 

Editör: Haber Merkezi