Tarlada İlçe Kaymakamı Tanrıseven’i gören tarım işçileri kısa süreli şaşkınlık yaşadı. “İlk kez bir Kaymakam Bizi ziyaret etti” diyen tarım içişlerine Kaymakam Tanrıseven, “Sizlere hizmet etmek için buradayız” dedi.
Günün ilk saatlerinde Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in Eskioba, Mahmutlar, Alacalı ve çevre kırsal bölgelerdeki tarım işçilerini ziyaret etti. Tanrıseven’in, Tireli çiftçiler ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizden gelen mevsimlik işçilerin çalışma ziyareti oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
 
KAYMAKAM, TARLADA MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİ DİNLEDİ 
Mardin ve Diyarbakır başta olmak üzere çeşitli illerden gelen tarım işçileri ile sohbet eden Kaymakam Tanrıseven, mevsimlik işçilerden çeşitli bilgiler aldı. Tanrıseven, geçmişte Mardin ve Diyarbakır’da görev yaptığını belirterek, bu illerden gelen vatandaşlarımızın çalışma için geldikleri ilçede Tirelilerle kaynaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
 
TANRISEVEN “MEMLEKETİMİZ İÇİN ÇALIŞAN, ÜRETEN BAŞIMIZIN TACIDIR” 
Kaymakam Tanrıseven, kendilerine gelemeyen vatandaşların ayağına giderek sorunları yerinde tespit etmeyi ilke edindiklerini belirtti. Kaymakam Tanrıseven, devletin varlık sebebinin vatandaşa hizmet olduğunu belirterek, geçici tarım işçilerine şunları söyledi:
“Bu Vatan için çalışan, üreten herkes bizim başımızın tacıdır. Sizler ekmek paranız için çalışıyorsunuz; Tire’mize, Ülkemizin ekonomisine değer katıyorsunuz.  Sizden ricam, çocuklarınızın eğitimini de asla ihmal etmeyin. Kaymakamlık olarak çocuklarınızın eğitimi için her türlü desteği vereceğiz.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATINI ÖRNEK ALDIK”

Kaymakamlık görevine başladığından bu yana vatandaşla iç içe bir yönetim tarzını benimsediğini belirten Tanrıseven şöyle konuştu: 
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kaymakamlara ‘Ummadığı bir anda vatandaşımızın kapısını çalın, ihtiyacını sorun’ tavsiyesinde bulunmuştu. Bize gelemeyene biz gidiyoruz; sorunları yerinde tespit edip, vatandaşımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz.” 

TANRISEVEN, ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

Kaymakam Tanrıseven, tarlada çalışan çocuklarla da ilgilenerek sohbet etti. Çocuklara yaş gruplarına göre hikâye, boyama kitabı ve çeşitli oyuncaklar hediye eden Kaymakam Tanrıseven çocukları sevindirdi.

“İLK DEFA BİR KAYMAKAMI TARLADA GÖRDÜK”

Vatandaşlar, tarlada kendilerini ziyaret eden Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’i görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler; mevsimlik işçiler “Sabahın erken saatinde, ilk defa bir Kaymakamı tarlada görüyoruz. Bize yakın ilgi gösteren Kaymakamımızdan Allah razı olsun” dediler.  Kaymakam Tanrıseven’i karşılarında bulan tarım işçileri, çeşitli konulardaki sorunları da ilk elden iletme fırsatı buldu.
 
 

ALACALI MUHTARI “ZİYARETİNİZ BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ” 
Sabahın ilk saatlerinden itibaren Kaymakam Tanrıseven’e eşlik eden kırsal Alacalı Mahallesi Muhtarı Nedim Kuşçu, tarımsal faaliyetler ve tarım işçilerinin durumlarıyla ilgili olarak bilgiler verdi. Alacalı Muhtarı Kuşçu, Kaymakam Tanrıseven’e ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti. Kuşçu, “Sayın Kaymakamımızın köyümüzü, tarım işçilerini ziyaret ederek sorunlarını dinlemesinden dolayı çok mutlu olduk. İlk Kez bir Kaymakamımızı tarlada gördük” dedi. 
Mevsimlik işçilerin barınma ve çalışma şartlarını ve kaldıkları yeri inceleyen Kaymakam Tanrıseven, ziyaret sırasında yanında bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürüne üretimin her aşamasında geçici tarım işçilerine yardımcı olunmasını istedi. Kaymakam Tanrıseven, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdüründen özellikle mevsimlik gelen işçilerin ve çocuklarının sosyal açıdan desteklenmesini istedi.

Ziyaret sırasında Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mutlu Tıraş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Karakaptan ve Alacalı Mahallesi Muhtarı Nedim Kuşçu eşlik etti.
 

Editör: Haber Merkezi